Κέρκυρα: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Διαβάζεται σε 2'
Κέρκυρα: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο
Πυροσβεστική (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στον Άγιο Στέφανο στους Αυλιώτες της Κέρκυρας.

Σε ύφεση είναι η φωτιά η οποία το πρωί του Σαββάτου (21/10) απείλησε τον οικισμό του Αγίου Στεφάνου Aυλιωτών, στη βόρεια Κέρκυρα.

Οι φλόγες έφτασαν δίπλα από τα πρώτα σπίτια του οικισμού καίγοντας αγροτοδασική έκταση και ελαιώνα, με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι αγωνιώδεις, αφού η φωτιά ξεκίνησε σε τρία διαφορετικά σημεία έξω από τον οικισμό

Το έργο της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και των εθελοντών δυσχέραιναν οι πολύ ισχυροί άνεμοι οι οποίοι φτάνουν κατά περιόδους με ριπές τα 8 μποφόρ.

Στη μάχη της κατασβεσης ρίχτηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, υδροφόρες και εκσκαφείς ιδιωτών, ενώ εθελοντές απομάκρυναν ελαιόδιχτα κάτω από τις ελιές τα οποία αποτελούν ευφλεκτη ύλη. Αυτή την ώρα οι ισχυροί άνεμοι έχουν καταλαγιάσει, ωστόσο υπάρχει φόβος το απόγευμα να ισχυροποιηθούν και πάλι.

Νωρίτερα, οι κάτοικοι του οικισμού Άγιος Στέφανος έλαβαν μήνυμα από το 112 για να εκκενώσουν προς το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου.

“Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιος Στέφανος βόρειας Κέρκυρας απομακρυνθείτε προς λιμάνι του Αγίου Στεφάνου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”, αναφέρει το 112.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, καθώς πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Στο σημείο επιχείρησαν 22 άντρες με 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στο νησί έφτασαν και ενισχύσεις από την Ηγουμενίτσα, αποτελούμενες από 24 άντρες με 5 οχήματα, ανάμεσά τους και δύο ομάδες δασοκομάντος.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς λήφθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει:

Λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή Αγίου Στέφανου Αυλιωτών, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις επαρχιακές οδούς:

  • Από Αρίλλα προς Άγιο Στέφανο,
  • Από Καββαδάδες προς Άγιο Στέφανο και
  • Στη διασταύρωση Αυλιωτών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα