Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Ταυτοποιήθηκαν και φεύγουν με τους βιολογικούς τους γονείς 4 νεογέννητα

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Ταυτοποιήθηκαν και φεύγουν με τους βιολογικούς τους γονείς 4 νεογέννητα
Βρέφος (φωτογραφία αρχείου) iStock

Με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και κατόπιν ταυτοποίησής τους, τέσσερα βρέφη που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες, πήραν εξιτήριο και βρίσκονται με τους βιολογικούς τους γονείς.

Με τους γονείς τους βρίσκονται από σήμερα τέσσερα μωρά που γεννήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Χανίων από παρένθετες μητέρες μέσα από συμφωνία με την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής των Χανίων που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr πρόκειται για ένα ζευγάρι από την Μ. Βρετανία, ένα ζευγάρι από την Ιταλία και ένα ζευγάρι Ελλήνων, με τους πρώτους να έχουν δίδυμα. Μετά την ταυτοποίηση του DNA μεταξύ βιολογικών γονέων και νεογέννητων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε το «πράσινο φως» για να πάρουν τα μωρά εξιτήριο.

Παράλληλα η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και επικεντρώνεται στη νομιμότητα των συμφωνιών που έχουν συναφθεί και συγκεκριμένα:

  • αφενός στο οικονομικό σκέλος, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι εκτός από τη μηνιαία αποζημίωση που ορίζει ο νόμος, δινόταν επιπλέον αμοιβή στις παρένθετες μητέρες μετά τη γέννα (ποσό 10.000 – 15.000 ευρώ)
  • αφετέρου στις ίδιες τις παρένθετες για να διαπιστωθεί αν τηρούνταν τα όρια ηλικίας, το όριο των δύο κυήσεων ανά γυναίκα που επιτρέπει ο νόμος, το ανθρωπιστικό κίνητρο από μεριάς τους, το κατά πόσο ήταν ενήμερες για την αγωγή που είχαν λάβει και για όλη τη διαδικασία.

Συνολικά εννέα μωρά που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο Χανίων την τελευταία εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η κλινική εκτιμάται ότι χρησιμοποιούσε 200 γυναίκες ως παρένθετες μητέρες ενώ ερευνώνται πάνω από 350 περιπτώσεις εξαπάτησης με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα