Κύκλωμα χρυσού: Να αποφυλακιστεί ζητά ο Ριχάρδος

Κύκλωμα χρυσού: Να αποφυλακιστεί ζητά ο Ριχάρδος
Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος κατά τη μεταφορά του στον ανακριτή Eurokinissi

Αίτηση για την αποφυλάκισή του κατέλυε σε σήμερα ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος. "Η ανάκριση διαπίστωσε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα" αναφέρει.

Την άμεση αποφυλάκισή του, μόλις δύο ημέρες μετά την απόφαση να κρατηθεί προσωρινά, υποστηρίζοντας πως κατέρρευσε το κατηγορητήριο, ζητά ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος από την ανακρίτρια Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση του κυκλώματος χρυσού. Όπως λέει, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη λαθρεμπορίας.

Η αίτηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση να μην προφυλακιστούν οι 23 κατηγορούμενοι που εμπλέκονται στη δεύτερη εγκληματική οργάνωση και αφού συνήγοροι υπεράσπισης έχουν ευθέως αμφισβητήσει τη νομική βασιμότητα της κατηγορίας, επικαλούμενη πάγια νομολογία. Μάλιστα, ο ίδιος ο Ριχάρδος στο απολογητικό του υπόμνημα έχει χαρακτηρίσει «μαθητευόμενους μάγους», τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την έρευνα.

Ειδικότερα, στο αίτημα αποφυλάκισης προς τη δικαστική λειτουργό, αναφέρει τα εξής·

«Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία ‘Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών’.».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα