Κινητά εν αποστρατεία

Κινητά εν αποστρατεία
Απαγόρευση που θα πονέσει τις σειρούλες

Απαγορεύεται με διαταγή του ΓΕΣ η χρήση κινητών με κάμερα και βίντεο στα στρατόπεδα όλης της χώρας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Τα Νέα”, το Γενικό Επιτελείο Στρατού με εμπιστευτική διαταγή απαγορεύει τη χρήση κινητών τηλεφώνων με κάμερα και βίντεο στα στρατόπεδα όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα: Για τους στρατευμένους, απαγορεύεται η κατοχή και χρήση τηλεφώνου με φωτογραφική μηχανή και κάμερα. Επιτρέπεται η κατοχή απλών κινητών και η χρήση τους κατά τον ελεύθερο χρόνο και σε χώρους που θα προδιοριστούν με ειδικές διαταγές. Η απαγόρευση ισχύει επίσης για τους μόνιμους στρατιωτικούς και τους πολιτικούς υπαλλήλους.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση λόγω του ότι η δημοσιοποίηση ερασιτεχνικών βίντεο σε ιστοσελίδες και το youtube, θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, καθώς οι φαντάροι βιντοσκοπούσαν σκοπιές και εγκαταστάσεις.

Από την απόφαση αναμένεται να σημειωθούν αντιδράσεις και από τους φαντάρους και από το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό. Είναι όμως γεγονός ότι τα ακριβά κινητά με τις κάμερες δημιουργούν αρκετά προβλήματα στο στρατό-μεταξύ των οποίων και έξαρση των κλοπών-και εφόσον, επιτρέπεται η χρήση απλών κινητών το μέτρο του ΓΕΣ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα