Κύπρος: Ταυτοποιήθηκαν οστά Ελλαδίτη ήρωα του ’74, αλλά δεν υπάρχει κανείς για να τα παραλάβει

Διαβάζεται σε 1'
Νεκροταφείο πεσόντων του 1974 στην Κύπρο
Νεκροταφείο πεσόντων του 1974 στην Κύπρο (AP Photo/Petros Karadjias)

Η σορός Ελλαδίτη ήρωα που σκοτώθηκε το 1974 στην Κύπρο ταυτοποιήθηκε, αλλά δεν ζει κανείς από την οικογένειά του για να παραλάβει τα οστά του.

Μία συγκλονιστική ιστορία ενός Έλληνα στρατιώτη, που έχασε τη ζωή του στην Κύπρο το 1974, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, αποκαλύφθηκε ύστερα από τις εξετάσεις DNA, που διενεργήθηκαν στη σορό του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, τα οστά του ήρωα ταυτοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό επιστημονικά, ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό και στο μεγάλο χρονικό διάστημα που παρήλθε, οι γονείς αλλά και συγγενείς του έχουν όλοι αποβιώσει.

Έτσι δεν υπάρχει κανείς για να παραλάβει τα οστά και να ενημερώσει τις κυπριακές Αρχές για το εάν επιθυμεί αυτά να ταφούν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ή να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και το γεγονός δεν είναι φυσικά άσχετο με το μισό αιώνα ο οποίος έχει παρέλθει από την τουρκική εισβολή.

Συνολικά 142 στελέχη της ΕΛΔΥΚ όλων των βαθμίδων σκοτώθηκαν ή αγνοούνται ακόμα από το 1974. Από κληρωτούς στρατιώτες μέχρι και έξι συνταγματάρχες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα