Κυψέλη: Τρεις συλλήψεις για την ανθρωποκτονία της Φαίης Μπακογιώργου

Διαβάζεται σε 3'
Κυψέλη: Τρεις συλλήψεις για την ανθρωποκτονία της Φαίης Μπακογιώργου
Αστυνομία EUROKINISSI

Συνελήφθησαν με εντάλματα η σπιτονοικοκυρά της για ανθρωποκτονία και εμπορία ανθρώπων και η μητέρα και η αδελφή της 23χρονης Φαίης για συνέργεια.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 23χρονης Φωτεινής Μπακογιώργου που είχε βρεθεί νεκρή τον Οκτώβριο του 2021 τυλιγμένη με μία κουβέρτα σε δρόμο κοντά στο σπίτι της και μάλιστα τότε είχε ταφεί ως αγνώστων στοιχείων.

Ο πατέρας της είχε υποβάλει τότε σχετική μήνυση για ανθρωποκτονία καθώς δεν είχε πειστεί ότι η κόρη του πέθανε απλά από ισχαιμικό επεισόδιο, αλλά πως ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα της συστηματικής κακοποίησης που δεχόταν η ίδια και τα τρία της παιδιά από την σπιτονοικοκυρά της που την φιλοξενούσε στην Κυψέλη και όπως προέκυψε, παράλληλα την εξέδιδε.

Μάλιστα, από την προανάκριση του Ανθρωποκτονιών προέκυψαν και στοιχεία συνέργειας της μητέρας της και της αδερφής του θύματος η οποία επίσης την κακοποιούσε και την εξωθούσε στην επαιτεία.

Αποτέλεσμα της κακοποίησης όπως προκύπτει από την έρευνα ήταν και η απώλεια ζωής του εμβρύου που κυοφορούσε και λίγο καιρό αργότερα ο θάνατός της.
Η Ανακρίτρια πείστηκε για όλα αυτά όπως φαίνεται και εκδόθηκε εντάλματα σύλληψης που εκτελέστηκαν σήμερα από αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών, όπως επίσης και για την κακοποίηση μίας ηλικιωμένης που επίσης ζούσε μαζί τους.

Συνελήφθη η σπιτονοικοκυρά του θύματος για ανθρωποκτονία από δόλο, διακοπή κύησης, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και εμπορία ανθρώπων για τον θάνατο της Φαίης τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για επικίνδυνη σωματική βλάβη για την ηλικιωμένη συγκάτοικό τους. Η μητέρα και η αδελφή του θύματος συνελήφθησαν για συνέργεια για την εμπορία ανθρώπου και για ανθρωποκτονία με δόλο. Οι τρεις συλληφθείσες αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023 πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

  • 57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,
  • 23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και
  • 59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα