“Κιβωτός του Κόσμου”: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατήρ Αντώνιος – Τι ισχυρίστηκε

“Κιβωτός του Κόσμου”: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατήρ Αντώνιος – Τι ισχυρίστηκε
Πατέρας Αντώνιος INTIME NEWS

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατήρ Αντώνιος μετά την απολογία του ενώπιον της 22ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Μετά από πολύωρη διαδικασία ο πατήρ Αντώνιος κρίθηκε προσωρινά ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων, ενώ σύμφωνα με τους συνηγόρους του για την υπόθεση των καταγγελιών για ασέλγεια σε βάρος δύο τροφίμων σε δομές της Κιβωτού “αναμένεται πλέον το απαλλακτικό βούλευμα”.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν ότι ο κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, που αφορά έναν 15χρονο και έναν 19χρονο, θα αφεθεί μετά την απολογία του ελεύθερος με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ.

Ο πατήρ Αντώνιος ενώπιον της δικαστικής λειτουργού φαίνεται να κινήθηκε στην γραμμή της “αναξιοπιστίας” των δύο αγοριών που τον κατήγγειλαν.

Ο κατηγορούμενος που αρνείται την κατηγορία παρέδωσε στην δικαστική λειτουργό πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα με το οποίο φαίνεται να ισχυρίστηκε στην Ανακρίτρια πως η όλη υπόθεση αφορά ανυπόστατες κατηγορίες που εξυπηρετούν συμφέροντα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, ο ανήλικος που τον καταγγέλλει έχει αλλάξει την κατάθεση του. Ο κληρικός στην απολογία του φαίνεται να στάθηκε περισσότερο στον 19χρονο, για τον οποίο είπε πως έχει “παραβατική συμπεριφορά” ενώ προσκόμισε φωτογραφικό υλικό που, όπως ισχυρίζεται, αποδεικνύει πως ο νεαρός μετά την καταγγελία, έκανε “πολυτελή ζωή” αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως πήρε ανταλλάγματα για να τον καταγγείλει.

Παρέδωσε επίσης και βίντεο από το οποίο, όπως ισχυρίζεται, πως την ημέρα του περιστατικού που καταγγέλλει ο 19χρονος, το φερόμενο θύμα και ο ίδιος δεν βρίσκονταν καν στο ίδιο σημείο.

Επικαλέστηκε επίσης τις καταθέσεις πέντε τροφίμων οι οποίοι φαίνεται να ισχυρίζονται πως ο 19χρονος τους προσέγγισε ζητώντας τους, να καταθέσουν κατά του κληρικού.

Υπέρ του κατηγορούμενου έχουν προταθεί να καταθέσουν 20 μάρτυρες υπεράσπισης ενώ κατάθεση έδωσε στην Ανακρίτρια και η σύζυγος του κληρικού.

Αιχμές για πρόσωπα της Εκκλησίας και μια πολιτικό άφησαν οι δικηγόροι του, λέγοντας μεταξύ άλλων πως έγινε το πρώτο βήμα για την απαλλαγή του πατρός Αντωνίου.






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα