Κιβωτός του Κόσμου: Η πρώτη αντίδραση του πατέρα Αντωνίου μετά την εισαγγελική πρόταση – καταπέλτη

Διαβάζεται σε 2'
Ο πατήρ Αντώνιος
Ο πατήρ Αντώνιος ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του πατέρα Αντωνίου της Κιβωτού του Κόσμου, με τον εισαγγελέα να ζητά να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η πρώτη δήλωση του ιερέα.

Την πρώτη του δήλωση έκανε ο πατήρ Αντώνιος μετά την πρόταση – καταπέλτη που κατέθεσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Νομικός, ζητώντας να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός κάνει λόγο για «κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς» στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς, προτάσσοντας το «ιερατικό του σχήμα», προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις κατά δύο ανηλίκων.

Μιλώντας στο STAR, ο πατήρ Αντώνιος τόνισε πως «θέλουμε να δικαστούμε για να φανεί το μέγεθος του ψεύδους και της σκευωρίας».

«Σύντομα θα φανούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της σκευωρίας που μοναδικό στόχο είχαν την «πειρατική» εισβολή στην Κιβωτό του Κόσμου», κατέληξε ο ιερέας στη λιτή δήλωσή του.

Τι αναφέρει η πρόταση του εισαγγελέα

Όπως αναφέρεται στην πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο κατηγορούμενος θα πρέπει να δικαστεί για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων» αναφέρεται.

Ο εισαγγελικός λειτουργός μάλιστα αποδομεί τα όσα έχει υποστηρίξει ο κατηγορούμενος πατέρας Αντώνιος περί «περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων» αλλά και σχετικές μαρτυρικές καταθέσεις που έχει καταθέσει προς υπεράσπιση του, λέγοντας: «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Τέλος, στην εισαγγελική εισήγηση προτείνεται να διατηρηθούν ως έχουν οι περιοριστικοί όροι μέχρι τη δίκη του πατέρα Αντώνιου. Πρόκειται για τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσίας. Πλέον αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου το οποίο και θα αποφανθεί αν τελικά θα παραπεμφθεί σε δίκη ο κατηγορούμενος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα