Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγέλλων φέρεται να άλλαξε την κατάθεσή του -“Δεν με πείραξε”

Διαβάζεται σε 2'
Πάτερ Αντώνιος
Πάτερ Αντώνιος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Ένας εκ των δύο καταγγελλόντων σε βάρος του πατέρα Αντώνιου φέρεται να αναιρεί την κατάθεσή του. Τι υποστηρίζει.

Ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας βρίσκεται η δικογραφία με κατηγορούμενο τον πατέρα – Αντώνιο, προκειμένου να αποφανθεί αν τελικά θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Η πλευρά του κατηγορούμενου πάντως, κατά την τελευταία ημέρα για υποβολή υπομνήματος, κατέθεσε σειρά εγγράφων για να ισχυροποιήσει τους ισχυρισμούς του. Ειδικότερα, φέρεται να έχει προσκομίσει τόσο έγγραφα όσο και βιντεοληπτικό υλικό, σύμφωνα με τα οποία ένας εκ των δύο καταγγελλόντων αναιρεί τα όσα έχει καταθέσει μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο 16χρονος τρόφιμος που είχε καταγγέλει, μαζί με έναν 19χρονο, τον κληρικό, φαίνεται να υποστηρίζει πως δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις και απειλές για να στραφεί σε βάρος του πατέρα Αντώνιου. Στην ένορκη κατάθεση του φέρεται να υποστηρίζει «ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω».

Ακόμα αναμένεται η αντίδραση της πλευράς της πολιτικής αγωγής, ενώ αν τελικά τα στοιχεία είναι ικανά να ανατρέψουν την απόφαση θα φανεί από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο έχει το δικαίωμα να αποφασίσει κατά της παραπομπής του πατέρα Αντώνιου.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της Κιβωτού έχουν αποδοθεί τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 ετη, αλλά και με παθοντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα