Κιβωτός του Κόσμου: Καταθέτει το υπόμνημα ο πατήρ Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Καταθέτει το υπόμνημα ο πατήρ Αντώνιος
Πάτερ Αντώνιος ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις σοβαρές καταγγελίες παιδιών περί σεξουαλικών πράξεων και κακοποιητικών συμπεριφορών, θα επιχειρήσει να αντικρούσει ο πατήρ Αντώνιος στο πολυσέλιδο υπόμνημά του.

Πολυσέλιδο υπόμνημα καταθέτει σήμερα στις Εισαγγελείς Ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος που έχει κληθεί σε εξηγήσεις ως ύποπτος για την διάπραξη σοβαρών αδικημάτων που αφορούν σεξουαλικές πράξεις και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Μετά από τρεις προθεσμίες που έχει λάβει, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου αναμένεται ότι σήμερα μέσω των συνηγόρων του θα παραδώσει στις Εισαγγελείς Ανηλίκων τις εξηγήσεις του για τα αδικήματα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα) και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή (πλημμέλημα).

Ο πατέρας Αντώνιος στο υπόμνημα που θα κατατεθεί στις Εισαγγελείς Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, που “τρέχουν” την έρευνα για την ΜΚΟ, θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις σοβαρές καταγγελίες παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού, αποδίδοντας την υπόθεση σε πόλεμο που δέχεται.

Δύο από τα παιδιά που κατέθεσαν στις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων καταγγέλλουν σεξουαλικές πράξεις σε βάρος τους, ενώ στην δικογραφία φαίνεται να περιλαμβάνονται και καταθέσεις για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών.

Η υπό διερεύνηση κατηγορία της ασέλγειας αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών. Ο ενήλικος καταγγέλλων σεξουαλική βία, φέρεται να βρέθηκε σε δομή της Κιβωτού στα 6 του χρόνια και έφυγε από εκεί πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταθέσεις που έδωσε ο 19χρονος, περιγράφει συγκεκριμένα περιστατικά σεξουαλικών πράξεων του ιερωμένου, πριν το παιδί ενηλικιωθεί, με την μορφή παρενοχλητικών χειρονομιών στο σώμα του. Ο 19χρονος έχει καταθέσει πως δεν αντιδρούσε στις σεξουαλικές χειρονομίες καθώς φοβόταν μήπως ο ιερέας θύμωνε και έδιωχνε την μητέρα και τον μικρότερο αδελφό του από διαμέρισμα της ΜΚΟ που τους είχε παραχωρηθεί.

Εκτός του ιερέα, ως ύποπτοι για πλημμεληματικού βαθμού κακοποιητικές συμπεριφορές, το διάστημα 2020 έως και 2022, σε βάρος φιλοξενουμένων σε δομές της ΜΚΟ ελέγχονται και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού εκ των οποίων οι τρεις ήταν στην Αθήνα, οι δύο στον Βόλο και δύο στην Χίο.

Οι έξι ερευνώνται για πρόκληση σωματικών βλαβών σε παιδιά, (κατά αδύναμων προσώπων) ενώ συνάδελφος τους, γυναίκα υπάλληλος σε επαρχιακή δομή, ελέγχεται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως εκ της θέσης της όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα