Κιβωτός του Κόσμου: Το γνωστό μοτίβο είναι εδώ – Πυρ κατά ριπάς στα θύματα

Κιβωτός του Κόσμου: Το γνωστό μοτίβο είναι εδώ – Πυρ κατά ριπάς στα θύματα
Κιβωτός του Κόσμου ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Τα παιδιά που κατέθεσαν για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου βιώνουν το συναίσθημα της ματαίωσης μετά την απόφαση να μην προφυλακιστεί ο πατήρ Αντώνιος.

Η είδηση ότι ο πατήρ Αντώνιος αφέθηκε ελεύθερος (με τους κλασικούς περιοριστικούς όρους) και δεν προφυλακίστηκε προκάλεσε πολύ έντονα συναισθήματα απογοήτευσης και ματαίωσης στους πρώην τρόφιμους που είχαν καταθέσει εναντίον του.

Πρόκειται, προφανώς, για συναισθήματα που εξηγούνται εύκολα υπό το δεδομένο ότι τα δύο αυτά παιδιά έκαναν ψυχολογική υπέρβαση έτσι ώστε να φτάσουν στο σημείο να καταθέσουν όσα υπέστησαν μέσα στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν ήταν κάτι απλό ούτε προέκυψε φυσικά. Τα παιδιά έπρεπε αρχικά να ξεπεράσουν το σοκ για τα περιστατικά βίας στα οποία, όπως κατήγγειλαν, ήταν άθελά τους πρωταγωνιστές και εν συνεχεία να πειστούν ότι πρώτον άξιζε τον κόπο και δεύτερον θα είχαν την προστασία της πολιτείας.

Είχαμε καταγράψει και άλλες φορές από τις σελίδες του NEWS 24/7 ότι από τη στιγμή που η υπόθεση της Κιβωτού ήρθε στο φως της δημοσιότητας ως πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δελτία και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, τα παιδιά-μάρτυρες (αλλά όχι μόνο) άρχισαν να δέχονται απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Υπήρχαν άνθρωποι από το προηγούμενο “αμαρτωλό”, όπως περιγράφεται στις καταθέσεις τους, καθεστώς της δομής που ήθελαν να εκφοβίσουν, να τρομοκρατήσουν, να “σπάσουν” την ψυχολογία αυτών των παιδιών. Είναι επίσης γεγονός ότι οι απειλές δεν σταμάτησαν ακόμα και μετά την αλλαγή στο διοικητικό status των δομών αφού οι πάσης φύσεως εκβιαστές έλεγαν χαρακτηριστικά ότι “θα επιστρέψουμε”.

Η εξέλιξη της Παρασκευής είναι σαφές ότι θα αποθαρρύνει άλλα τυχόν θύματα να καταθέσουν και να καταγγείλουν. Και είναι λογικό αφού, όπως προκύπτει, βρίσκεται σε εξέλιξη μία επίθεση στα (φερόμενα ως) θύματα με κατηγορίες όπως η πολυτελή ζωή και άλλες.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που βλέπουμε μία τέτοια υπερασπιστική τακτική, δεν θα είναι και η τελευταία. Η αλήθεια είναι ότι αυτή στις περισσότερες των περιπτώσεων αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική αφού δημιουργούσε φόβο ο οποίος σε συνδυασμό με την ισχύ των εκάστοτε κατηγορούμενων παράγει το συναίσθημα της ματαίωσης που περιγράψαμε και στην αρχή του κειμένου.

Οπως παρατηρήθηκε και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις στο άμεσο, ακολουθήθηκε το γνώριμο, πλέον, μοτίβο της επίθεσης στα θύματα με στόχο τη μετατροπή τους σε θύτες. Το ίδιο έγινε στην υπόθεση Λιγνάδη, στην υπόθεση της Ηλιούπολης και σε πολλές άλλες.

Η επιθετική τακτική της υπεράσπισης των φερόμενων ως θυτών είχε ως τελικό στόχο την απαξία των φερόμενων ως θυμάτων. Εδώ αυτό επιχειρείται πριν καν η υπόθεση φτάσει στην ακροαματική διαδικασία αφού τα παιδιά που κατέθεσαν κατηγορούνται εμμέσως πλην σαφώς ακόμα για πλουτισμό.

Τα παιδιά χρειάζονται, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, περισσότερη προστασία παρά ποτέ. Και ο λόγος είναι εύλογος αφού μετά την απόφαση της 22ης τακτικής ανακρίτριας έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα