Κολωνός: Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει η δίκη για τη 12χρονη

Διαβάζεται σε 2'
Κολωνός: Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει η δίκη για τη 12χρονη
Δίκη για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό EUROKINISSI

Μετά τη συγκρότηση του δικαστηρίου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών η δίκη για τη 12χρονη στον Κολωνό. Διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την κατάθεση της θείας της ανήλικης.

Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη για τη 12χρονη στον Κολωνό με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μετά τη συγκρότηση του δικαστηρίου με την κλήρωση των ενόρκων, η υποστήριξη της κατηγορίας υπέβαλε αίτημα ζητώντας η διαδικασία να διεξαχθεί μακριά από το κοινό, λόγω των ευαίσθητων δεδομένων και περιστατικών που αναμένεται να συζητηθούν.

Στο αίτημα συναίνεσαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ το υιοθέτησε και το δικαστήριο.

Η δίκη διακόπηκε για την Τετάρτη (10/01), με τη θεία του 12χρονου κοριτσιού να είναι η πρώτη μάρτυρας που θα καταθέσει.

Οι 26 κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση κακοποίησης και μαστροπείας της 12χρονης, βρέθηκαν νωρίτερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκεται η μητέρα του παιδιού, αλλά και ο γείτονας τους Ηλίας Μίχος, δύο βασικοί πρωταγωνιστές, αφού -κατά το παραπεμπτικό βούλευμα- ήταν εκείνοι που συνέβαλαν αποφασιστικά στην έκδοση του κοριτσιού μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι είναι βαριά, καθώς κατά περίσταση τους έχουν αποδοθεί μεταξύ άλλων: βιασμός κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.

Πιο αναλυτικά, η μητέρα της τότε 12χρονης κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία εις βάρος της κόρης της και για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκου, πράξεις κακουργηματικής φύσης. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μητέρα φέρεται να προωθούσε η ίδια μέσω κινητού τηλεφώνου του παιδιού υλικό που απεικόνιζε γυμνή την 12χρονη.

Αντίστοιχα, ο Ηλίας Μίχος κατηγορείται ότι ενώ το παιδί εργαζόταν στο κατάστημα του ως καθαρίστρια, την εξανάγκασε σε ανοχή γενετήσιας πράξης περισσότερες από μία φορές.

Κολωνός: Φωνές και κατάρες από την μητέρα της 12χρονης κατά του Μίχου

Με την έναρξη της δίκης, σημειώθηκαν στιγμές έντασης στην αίθουσα, όταν οι 26 κατηγορούμενοι προσήλθαν για να ξεκινήσει η υπόθεση.

Η 39χρονη μητέρα του παιδιού, μόλις είδε τον επίσης κατηγορούμενο Ηλία Μίχο ξέσπασε σε φωνές και κατάρες και τον πλησίασε απειλητικά.

Νωρίτερα, στην είσοδο της αίθουσας άτομα που από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί, φώναξαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της μεταγωγής των κατηγορούμενων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα