Κως: Συγκινητικό βίντεο – Χειροκροτούν τους πυροσβέστες μετά τη μάχη στο πύρινο μέτωπο

Διαβάζεται σε 2'
Πυροσβέστης επιχειρεί σε δασική φωτιά
Πυροσβέστης επιχειρεί σε δασική φωτιά Eurokinissi

Κάτοικοι της Κω ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για να ευχαριστήσουν τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στη μάχη με τη φωτιά στα Καρδάμαινα.

Ένα «ευχαριστώ» με τον δικό τους τρόπο είπαν οι κάτοικοι της Κω στους πυροσβέστες που συμμετείχαν στη μάχη με τη φωτιά στα Καρδάμαινα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram στον λογαριασμό hellenic_helitack_crews, όταν κάτοικοι του νησιού αντιλήφθηκαν στελέχη της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα επιβραβεύοντας έτσι τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

«Κανένας Πυροσβέστης δεν επιζητεί την αναγνώριση και την επιβράβευση, όταν αυτή όμως έρχεται αυθόρμητα από τον κόσμο, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος και να συνεχίζει με το ίδιο σθένος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δίπλα σε όποιον χρειαστεί. Για όσο χρειαστεί…», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη λεζάντα του σχετικού βίντεο.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Στελέχη της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων αφού έχουν δώσει άλλη μια μάχη, αυτή τη φορά στα Καρδαμαινα της Κω, δέχονται τα χειροκροτήματα και τα ευχαριστώ από τουρίστες και ντόπιους.

Κανένας Πυροσβέστης δεν επιζητεί την αναγνώριση και την επιβράβευση, όταν αυτή όμως έρχεται αυθόρμητα από τον κόσμο, κάνει τον κάθε έναν από εμάς να ξεχνάει τις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος και να συνεχίζει με το ίδιο σθένος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δίπλα σε όποιον χρειαστεί.

Για όσο χρειαστεί…

Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά της πατρίδας για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.»

Κικίλιας: Αυτοί είναι οι ήρωες πυροσβέστες μας

To βίντεο ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασιας, Βασίλης Κικίλιας.

«Αυτοί είναι οι ήρωες πυροσβέστες μας και αυτή η υποδοχή που τους αξίζει. Στην Κω έδωσαν ολονύχτια, σκληρή μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη από τους ανέμους φωτιά λίγο πριν φτάσει στον τρίτο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού. Καταχειροκροτούνται από τους κατοίκους και τους τουρίστες της Καρδάμαινας και είναι έτοιμοι για την επόμενη μάχη», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Κικίλιας.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα