Κραυγή αγωνίας από τους σεφ: “Εξυπηρετούσαμε 110 άτομα και τώρα θα πάμε στα 30”

Κραυγή αγωνίας από τους σεφ: “Εξυπηρετούσαμε 110 άτομα και τώρα θα πάμε στα 30”
Πάνος Ιωαννίδης Glomex

"Λευτεριά στις κουζίνες" από τους Έλληνες σεφ. Κραυγή αγωνίας από τους μάγειρες και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων ανά την Ελλάδα για την κρίση που επίκειται στον κλάδο, λόγω του κορονοϊού.

Ο Πάνος Ιωαννίδης μιλώντας στην ΕΡΤ απηύθυνε μήνυμα από όλους όσοι εργάζονται στον τομέα της εστίασης και γενικότερα στον τουρισμό και που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί.

“Τώρα κρίνεται το μέλλον όλου του κόσμου που δουλεύει στο χώρο της εστίασης και γενικότερα στον τουρισμό. Είναι μεγάλη η αλυσίδα των ανθρώπων που εξαρτώνται οικονομικά από την κατάσταση αυτή. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 350 χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δυσκολία, δεν ξέρουν εάν θα έχουν δουλειά ή πότε θα ξεκινήσουν να εργάζονται”, τόνισε ο σεφ.

“Η μόνη λύση είναι να διευρύνουμε τον χώρο και να μπορέσουμε να έχουμε τον ίδιο αριθμό κουβέρ όταν ξαναλειτουργήσουμε. Δεν ζητάμε να βγάλουμε κάτι παραπάνω, θέλουμε απλά να επιζήσουμε. Στα νεοσύστατα μαγαζιά υπάρχει σίγουρα ένα τεράστιο κόστος επένδυσης. Τουλάχιστον θέλουμε να μπορούμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε να κρατήσουμε όλο το προσωπικό, να μην απολύσουμε κανέναν και να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργήσουμε”, ανέφερε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Στη συνέχεια, ο διάσημος σεφ υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση οι τιμές για τους πολίτες δεν θα αυξηθούν, αλλά θα παραμένουν όπως είχαν πριν. 

“Είναι ενα παγκόσμιο φαινόμενο και πρέπει να βρούμε μία λύση για να προχωρήσουμε τις ζωές μας”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα