Κρήτη: Με μηνιγγίτιδα 9χρονη στη ΜΕΘ του ΠΑΓNH

Διαβάζεται σε 1'
Κοριτσάκι στο νοσοκομείο
iStock

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται μαθήτρια δημοτικού που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα. Σταθερή η κατάστασή της.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων νοσηλεύεται μαθήτρια δημοτικού αφότου οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πάσχει από μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, σήμερα η κατάσταση της υγείας της 9χρονης είναι πιο σταθεροποιημένη και ο οργανισμός της δείχνει να ανταποκρίνεται στην θεραπεία των γιατρών.

Ο κ. Χαλκιαδάκης ευελπιστεί ότι ο οργανισμός της 9χρονης θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται όπως ανταποκρίθηκε στο πρώτο 24ωρο.

Σημειώνεται πως η μαθήτρια δημοτικού από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και εξανθήματα και οι γιατροί που την εξέτασαν έκριναν αναγκαία την εισαγωγή της στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα η κατάσταση της υγείας της, εκτός από τα οικεία της πρόσωπα, ανησυχεί και τους γονείς, τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου που πηγαίνει το κοριτσάκι.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ το σχολικό συγκρότημα πρέπει να απολυμανθεί και όσοι ήρθαν σε άμεση επαφή με την ασθενή να εξετασθούν άμεσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα