Κρήτη: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τον θάνατο 33χρονου από φωτοβολίδα

Διαβάζεται σε 3'
Άνδρας πετά φωτοβολίδα (φωτο αρχείου)
Άνδρας πετά φωτοβολίδα (φωτο αρχείου) iStock

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών που αναζητούν τον ιδιοκτήτη σκάφους που προμήθευσε, σύμφωνα με τους συλληφθέντες, τις φωτοβολίδες.

Ποινική δίωξη για κατοχή και χρήση ναυτικών φωτοβολίδων άσκησε ο Εισαγγελέας στους δύο συλληφθέντες που ήταν παρόντες στο τραγικό περιστατικό όπου έχασε την ζωή του ένας 33χρονος από ναυτική φωτοβολίδα το περασμένο Σάββατο στον Αγ. Νικόλαο.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο στις 13 Μαΐου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η προανάκριση συνεχίζεται, με τις αστυνομικές αρχές να αναζητούν τον ιδιοκτήτη σκάφους που έδωσε, σύμφωνα με τους συλληφθέντες, τις φωτοβολίδες σε αυτούς, τον οποίο δεν έχουν κατονομάσει.

Όπως επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος στην ΕΡΤ, οι φωτοβολίδες αυτές είναι επικίνδυνες για κάποιον που δεν ξέρει πως να τις χρησιμοποιήσει και καίνε με σφοδρότητα για 40 δευτερόλεπτα.

Νέα στοιχεία για το πώς έγινε το τραγικό περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, o 33χρονος βρισκόταν στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου μαζί με επτά φίλους του και την σύντροφό του. Με δύο από αυτούς, συνομήλικούς του, με τους οποίους μάλιστα ήταν μαζί από το σχολείο, άρχισαν να πυροδοτούν εναλλάξ ναυτικές φωτοβολίδες.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, οι νεαροί είχαν πυροδοτήσει ήδη αρκετές, όταν ο 33χρονος Μανώλης προσπάθησε να «ανάψει» μια ακόμη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Σύμφωνα με μαρτυρίες τότε ήταν που ακούμπησε την φωτοβολίδα στην κοιλιά του στην προσπάθειά του να δει τι συμβαίνει. Το επικίνδυνο εκρηκτικό εξερράγη, με την εκκωφαντικό θόρυβο να ακούγεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι κάποιοι από τους φίλους του, που βρίσκονταν δίπλα του την ώρα της έκρηξης, θεώρησαν αρχικά ότι είχαν χτυπηθεί οι ίδιοι. Σε δευτερόλεπτα συνειδητοποίησαν πως ο νεαρός αιμορραγούσε. Κάλεσαν σε βοήθεια.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν τραγικές. Η σύντροφός του και μια ακόμη κοπέλα της παρέας που εκείνη τη στιγμή είχαν απομακρυνθεί από το σημείο έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Ο 33χρονος Μανώλης αιμορραγούσε αλλά είχε τις αισθήσεις του. Ένας γιατρός και ένας φαρμακοποιός που βρίσκονταν κοντά είχαν σπεύσει να τον βοηθήσουν. Προσπαθούσαν με γάζες να κλείσουν την πληγή για να περιοριστεί η αιμορραγία.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση στο σώμα του άτυχου 33χρονου επιβεβαίωσε ότι η ληγμένη -σύμφωνα με τους δύο συλληφθέντες- φωτοβολίδα που εξερράγη στα χέρια του, προκάλεσε εκτεταμένες και ανεπανόρθωτες βλάβες στην κοιλιακή χώρα και το συκώτι του.

Η κηδεία του 33χρονου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 20/3.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα