Λάρισα: Έσπασαν το ανάχωμα στο Φράγμα της Γυρτώνης για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός

Λάρισα: Έσπασαν το ανάχωμα στο Φράγμα της Γυρτώνης για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός
tirnavospress.gr

Σε μια προσπάθεια να φύγει το νερό και να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός, οι υπεύθυνοι στην περιοχή προχώρησαν σε σπάσιμο των αναχωμάτων από Γυρτώνη για Φαλάνη.

Ώρες αγωνίας ζούνε οι κάτοικοι της Λάρισας, βλέποντας τον Πηνειό να φουσκώνει και ήδη να προκαλεί τα πρώτα μικρά πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της κακοκαιρίας “Daniel” που έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το Tirnavospress.gr, τα ξημερώματα της Παρασκευής (08/09) πάρθηκε η απόφαση να σπάσουν αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας δήλωσε στο τοπικό μέσο πως με τις ενέργειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και των βουλευτών του νομού η κοινότητα Φαλάνης, αποφάσισε να ανοίξει το σημείο, ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων σε Λάρισα αλλά και Δασοχώρι – Φαλάνη.

Στο σημείο βρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο πρόεδρος Κοινότητας Φαλάνης – Δασοχωρίου Λυγούρας Κώστας, ο αντιπρόεδρος Ρένος Καρύωτης και ο αντιπρόεδρος Πιτσιος Αντρέας. Ο ιδιοκτήτης χειρίστης εκσκαφέας πρόεδρος του Φαλανιακου Σάκης Μπζιωτας είναι αυτός που έσπευσε να βοηθήσει στο σπάσιμο του αναχώματος.

Τόσο οι κάτοικοι της Λάρισας όσο και των περιοχών που ο Πηνειός διασχίζει, βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ σε κάποια έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα