Logitech MX Air: το μέλλον του ποντικιού

Logitech MX Air: το μέλλον του ποντικιού

Η Logitech παρουσίασε το νέο MX Air mouse, ένα ευπροσάρμοστο ποντίκι λέιζερ που εργάζεται με τρόπο παρόμοιο με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

Η Logitech παρουσίασε το νέο MX Air mouse, ένα ευπροσάρμοστο ποντίκι λέιζερ που εργάζεται με τρόπο παρόμοιο με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.Το Logitech MX Air mouse συνδυάζει νέες τεχνολογίες που επιτρέπουν στο χρήστη την αβίαστη πλοήγηση όχι μόνο πάνω στην επιφάνεια του γραφείου αλλά και στον αέρα.



Το Logitech MX Air δεν είναι άλλο ένα ασύρματο ποντίκι. Είναι ένας νέος τρόπος για να ελέγχουμε τον υπολογιστή. Ναι, είναι επαναφορτιζόμενο, ασύρματο και laser. Προσφέρει όμως και την ίδια ευκολία χρήσης όπως ένα τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση. Ο χρήστης το κρατάει στο χέρι και μπορεί να ελέγχει από απόσταση τον υπολογιστή του.



Το νέο ποντίκι της Logitech συνδυάζει τρεις τεχνολογίες, την Freespace για έλεγχο της κίνησης, την τεχνολογία εντολών μέσω συγκεκριμένων χειρονομιών (gestures) και την ασύρματη επικοινωνία. Οι χρήστες μπορούν με μια απλή κίνηση του χεριού τους να διαλέξουν και να αναπαράγουν τα ψηφιακά αρχεία πολυμέσων χωρίς καν να χρειάζεται να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να πλησιάσουν τον υπολογιστή.




Τεχνολογία Freespace



Η τεχνολογία ελέγχου κίνησης Freespace είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει μεγάλης ακρίβειας και απόκρισης πλοήγηση, χωρίς τους περιορισμούς που είχαν στο παρελθόν συσκευές κατάδειξης σε 3 διαστάσεις.



Αυτή η πατενταρισμένη τεχνολογία είναι ένας συνδυασμός μικροηλεκτρομηχανικών συστημάτων, ψηφιακής επεξεργασίας σήματος και ασύρματης ραδιοφωνικής τεχνολογίας.



Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει στον χρήστη να κρατά το MX Air στο χέρι του, με οποιονδήποτε τρόπο τον βολεύει, χωρίς να χρειάζεται να «σημαδεύει» σε κάποιο σημείο και να απολαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του κέρσορα στην οθόνη.



Επιπλέον, εξελιγμένοι αλγόριθμοι μπορούν και διακρίνουν την σκόπιμη κίνηση του ποντικιού από μικρές ασυναίσθητες κινήσεις. Έτσι ουσιαστικά φιλτράρεται το ανεπιθύμητο τρεμοπαίξιμο των χεριών, που ο οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανίσει καθώς κρατά μια συσκευή στον αέρα.




Τεχνολογία Gesture



Το ΜX Air όμως διαθέτει ένα ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο εξέλιξης καθώς δέχεται εντολές «μεταφράζοντας» συγκεκριμένες χειρονομίες μας. Για παράδειγμα, ο έλεγχος της έντασης του ήχου γίνεται κρατώντας πατημένο το αντίστοιχο πλήκτρο στο ποντίκι και κάνοντας μια συγκεκριμένη κίνηση στο αέρα.



Αν η κίνηση γίνει προς τα δεξιά, η ένταση αυξάνει, ενώ προς τα αριστερά, η ένταση μειώνεται. Σε εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής, μια μικρή κυκλική κίνηση προς τα δεξιά ενεργοποιεί την εντολή για να επιλέξουμε το επόμενο κομμάτι, ενώ η ίδια κίνηση προς τα αριστερά επαναλαμβάνει το κομμάτι.




Τέρμα η ροδέλα κύλισης!



Στην θέση της κλασικής ροδέλας κύλισης, το MX Air έχει μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια scrolling. Περνώντας απλώς το δάχτυλο μας πάνω από την επιφάνεια, ενεργοποιείται ο μηχανισμός, που προσαρμόζει την ταχύτητά του ανάλογα με την ταχύτητα του δάχτυλού μας.




Και smart keys



Οι λειτουργίες ελέγχου πολυμέσων, όπως Play/Pause, Volume/Mute, Back και Select επιλέγονται πανεύκολα όταν χρησιμοποιούμε το ποντίκι στον αέρα, πατώντας τα αντίστοιχα -μεγάλου μεγέθους- πλήκτρα με τον αντίχειρα μας. Τα πλήκτρα αυτά έχουν και οπίσθιο φωτισμό σε πορτοκαλί χρώμα, για να είναι ευδιάκριτα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.




Πρωτοποριακό αλλά και καλαίσθητο



Το MX Air εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά, καθώς το ημιδιάφανο, αστραφτερό μαύρο πάνω μέρος του, εφαρμόζει πάνω σε μια ασημί βάση.



Όλο το ποντίκι έχει κομψό καμπυλωτό σχήμα, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει την απαραίτητη προσαρμοστικότητα στην χρήση. Έτσι είναι άνετο όταν χρησιμοποιείται ως κλασικό ποντίκι αλλά και ως τηλεκοντρόλ χειρισμού του υπολογιστή.




Έως και 10 μέτρα



Το επαναφορτιζόμενο MX Air χρησιμοποιεί την ασύρματη ψηφιακή τεχνολογία της Logitech στα 2,4 GHz, η οποία προσφέρει ακτίνα επικοινωνίας έως και 10 μέτρα. Η μικρή σε μέγεθος βάση επαναφόρτισης είναι εξίσου κομψή και διακριτική, ενώ ο μικρός δέκτης στα 2,4 GHz εφαρμόζει εύκολα σε οποιοδήποτε φορητό ή επιτραπέζιο PC.




Διαθεσιμότητα και τιμή



Το Logitech MX Air αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Αύγουστο και θα κοστίζει 150 ευρώ.




To διαφημιστικό σποτ του ΜΧ Air


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα