Μαγνησία: Συναγερμός για δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας – “Μας έκοψαν το νερό”

Διαβάζεται σε 2'
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου iStock

Συναγερμός έχει σημάνει στα παρακάρλια χωριά Μαγνησίας, μετά τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που εκδηλώθηκαν. Πού στρέφονται οι υποψίες.

Σε υγειονομικό έλεγχο του νερού προχωρά ο ΕΟΔΥ στα παρακάρλια χωριά, μετά τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας -τα οποία προκλήθηκαν από το μικρόβιο της σαλμονέλας- που εμφανίστηκαν σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Από το απόγευμα της Παρασκευής κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει σπεύσει στα χωριά Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, όπου και προχώρησε στη λήψη δειγμάτων του νερού. Πρόκειται για περιοχές οι οποίες «χτυπήθηκαν» από τη διπλή κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου και σε αρκετά τμήματα, τα βρώμικα νερά δεν έχουν υποχωρήσει από τις αυλές των κατοικιών και τα χωράφια των αγροτών.

Εννέα μήνες μετά οι φόβοι των κατοίκων για την υγειονομική «βόμβα» επιβεβαιώθηκαν, παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό ζητούσαν άμεσα μέτρα για την ασφάλειά τους. Πλέον, οι πολίτες του δήμου Ρήγα Φεραίου έχουν στραμμένο το βλέμμα στα αποτελέσματα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο.

Ο κ. Λάππας είναι ένας από τους ελάχιστους κατοίκους που δεν προσβλήθηκε από τη νόσο επειδή όπως εξηγεί στο ThessToday.gr, καταναλώνει αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό. Σε αντίθεση, όμως, με την 15μηνών εγγονή του, η οποία το πρωί του Σαββάτου διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, καθώς ταλαιπωρείται από πυρετό εδώ και τέσσερις ολόκληρες ημέρες.

«Έχει 3 – 4 μέρες που εκδηλώθηκε η γαστρεντερίτιδα και τώρα είναι σε έξαρση. Εχθές διέκοψαν την ύδρευση μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα. Πήραν δείγμα και το μετέφεραν στο Χημείο. Μας έχουν δώσει οδηγία να πίνουμε πια μόνο εμφιαλωμένα, κάτι το οποίο έκανα από την πρώτη στιγμή μετά την καταιγίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έξι παιδιά νοσηλεύονται στην Παιδιατρική

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Παιδιατρική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύονται έξι παιδιά εκτός κινδύνου και ένας ενήλικας με συννοσηρότητες, με τον κ. Λάππα να δηλώνει στο αναφέρει πως τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στο Ριζόμυλο.

«Το Ριζόμυλο μαζί με το Στεφανοβίκειο έχουν την ίδια πηγή, πίνουμε νερό από την ίδια δεξαμενή. Στο Ριζόμυλο εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, εκτός από παιδιά και σε ηλικιωμένους, ενώ στο Στεφανοβίκειο είναι μικρότερος ο αριθμός, γιατί, άλλωστε, μετά τον Ντάνιελ έχουν εγκαταλείψει οι περισσότεροι», υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα