Μάνδρα: Τελεσίδικα αθώα η Ρένα Δούρου και ακόμα πέντε κατηγορούμενοι

Διαβάζεται σε 1'
Ρένα Δούρου
Ρένα Δούρου EUROKINISSI

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε την έφεση του Εισαγγελέα εκπρόθεσμη και αθωώθηκαν έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των φονικών πλημυρών της Μάνδρας.

Δεκτή έγινε η ένσταση κατά του παραδεκτού της έφεσης έξι κατηγορούμενων στην υπόθεση της πλημμύρας της Μάνδρας, θέτοντας εκτός εδωλίου τόσο της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου όσο και ακόμη 5 πρόσωπα που είχαν αθωωθεί πρωτοδίκως.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε ότι «η έφεση του Εισαγγελέα ήταν εκπρόθεσμη χωρίς να υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας. Ως εκ τούτου η ασκηθείσα έφεση απορρίπτεται ως απαράδεκτη». 

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική έφεση υποβλήθηκε μετά την αυστηρή προθεσμία των 10 ημερών που προβλέπει ο νόμος, με τον αρμόδιο εισαγγελέας να επικαλείται λόγους ανωτέρας βίας. Οι συνήγοροι των πρωτοδίκως απαλλαχθέντων έκαναν λόγο για εκπρόθεσμη έφεση, αλλά και για μη αντίκρουση του σκεπτικού της πρωτόδικης απόφασης από τον εισαγγελέα.

Αυτή την ώρα, υποβάλλονται ενστάσεις των υπολοίπων κατηγορούμενων.

Πλέον κατηγορούμενοι για τη φονική πλημμύρα που στοίχισε τη ζωή σε 25 πολίτες, είναι οκτώ, οι οποίοι έχουν σε πρώτο βαθμό καταδικαστεί σε ποινές έως έξι έτη φυλάκιση κατά περίσταση για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας δια παραλείψεως, πρόκληση πλημμύρας και σωματικές βλάβες εξ αμέλειας κατά συρροή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα