Μαρτυρία – σοκ για την επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα: “Ίσως πέσαμε σε διακίνηση ναρκωτικών”

Διαβάζεται σε 3'
Πάνρηθα
iStock

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την επίθεση που δέχθηκαν εθελοντές στην Πάρνηθα. “Ήταν τυφλή βία με σκοπό τον θάνατο”, λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες της επίθεσης που δέχθηκαν από αγνώστους, εθελοντές που καθάριζαν το δάσος στην Πάρνηθα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/05).

Η δράση της εθελοντικής οργάνωσης είχε ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή και θα συνεχιζόταν την επόμενη ημέρα, έτσι τα μέλη της αποφάσισαν να κατασκηνώσουν και να διανυκτερεύσουν στο βουνό, στην θέση Κρύα Πηγή της Φυλής. Δύο νεαροί άντρες από την ομάδα, ένας 33χρονος και ένας 32χρονος αποφάσισαν να κοιμηθούν μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα και οι υπόλοιποι προτίμησαν στο δάσος.

Κάποια στιγμή, μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα, δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν επτά άγνωστοι νεαροί, έφτασαν στο σημείο, βγήκαν έξω και ζήτησαν τον λόγο από τους δύο νεαρούς, για τους λόγους που βρίσκονταν εκεί.

Οι δύο άντρες τους είπαν πως ήταν μέλη εθελοντικής ομάδας και οι νεαροί μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και αποχώρησαν, όμως 10 λεπτά μετά επέστρεψαν και τους επιτέθηκαν, χτυπώντας τους ανηλεώς.

Ο 33χρονος κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε προς το δάσος καλώντας σε βοήθεια και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους και όταν επέστρεψαν πίσω στο οίκημα, με τους δράστες να έχουν διαφύγει πλέον, βρήκαν τον 32χρονο φίλο τους, άσχημα χτυπημένο και μαχαιρωμένο στην πλάτη.

Ο επικεφαλής του «Save your hood» και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, Βασίλης Σφακιανόπουλος είπε, μιλώντας στο Mega, πως «αυτό που συνέβη είναι ανεπανάληπτο. Βρεθήκαμε εκεί με σκοπό να καθαρίσουμε ένα μεγάλο κομμάτι, από Δερβενοχώρια μέχρι Ανάβυσσο. Μία τριήμερη αποστολή με σκοπό να αναδείξουμε τη σχέση των απορριμμάτων με τις πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτό, 4 φίλοι ξεμείναμε στο βουνό καθώς πέρασε η ώρα από τα πολλά σκουπίδια που μαζεύαμε και επιλέξαμε να διανυκτερεύσουμε στην Κρύα Πηγή Φυλής. Πού να το περιμέναμε ότι κάποιες ώρες μετά θα βρισκόμασταν στο νοσοκομείο;».

«Αυτό που μάθαμε είναι ότι γενικώς δραστηριοποιούνται κακοποιά στοιχεία στην περιοχή. Είναι ομάδες ατόμων που μπαίνουν μέσα στο δάσος είτε για διακίνηση, είτε για διάφορους άλλους λόγους, είτε απλά για να σπάσουν πλάκα και να περάσουν την ώρα τους», πρόσθεσε ο κ. Σφακιανόπουλος.

Περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε η επίθεση, ο επικεφαλής του «Save your hood» ανέφερε πως «τους απείλησαν, τους τραμπούκησαν με κάθε τρόπο. Τους ρωτούσαν πράγματα για να βρουν αφορμές για να συνεχίσουν αυτή τη συμπεριφορά, τη λεκτική μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τους ρωτούσαν από που είναι, τι ομάδα είναι, αν είναι αναρχικοί και άλλες τέτοιες ερωτήσεις. Στην αρχή ήταν ξεκάθαρα εκφοβισμός. Στη συνέχεια θεωρούμε ότι πρόκειται απλά για τυφλή βία με σκοπό τον θάνατο».

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των εθελοντών που τραυματίστηκαν επισήμανε πως «τα παιδιά είναι πλέον πολύ καλά, σωματικά. Το ψυχολογικό είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες μέρες» και πρόσθεσε πως ίσως καταφέρουν να αναγνωρίσουν τους δράστες.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως άθελά τους βρέθηκαν σε σημείο που επρόκειτο να γίνει διακίνηση ναρκωτικών και έγιναν αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Σφακιανόπουλος είπε πως «είναι πιθανόν αυτό και επιβεβαιώνεται κάπως αυτή η θεωρεία καθώς τρεις ώρες πιο πριν ήρθε μόνο ένα αυτοκίνητο με έναν άνθρωπο, πολύ φουριόζος, κάτι έκανε στα σκοτάδια και έφυγε».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα