Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Χίο

Διαβάζεται σε 3'
Φωτιά στη Χίο
Φωτιά στη Χίο Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στη Χίο, ωστόσο παραμένουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ρεστά Χίου, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται πως η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του οικισμού Καρυές, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να την αποτρέψουν εγκαίρως, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους κατοίκους ή να σημειωθούν ζημιές στις οικίες της περιοχής.

Άνδρας ρίχνει νερό στη στέγη του σπιτιού του λόγω της πυρκαγιάς που καίει δασική και θαμνώδη έκταση στην περιοχή του Τρυπατέ στις Καρυές της Χίου
Άνδρας ρίχνει νερό στη στέγη του σπιτιού του λόγω της πυρκαγιάς που καίει δασική και θαμνώδη έκταση στην περιοχή του Τρυπατέ στις Καρυές της Χίου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΙΑΣ
Εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χίο
Εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Χίο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΙΑΣ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο:

Ενεργοποιήθηκε το 112 – “Απομακρυνθείτε προς Χώρα”

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ενεργοποιήθηκε το 112, όπου ειδοποίησε τους κατοίκους που βρίσκονται στην περιοχή Καρυές Χίου να απομακρυνθούν προς Χώρα.

Η Πολιτική Προστασία διέθεσε τρία λεωφορεία για τη μετακίνηση του πληθυσμού του χωριού ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας, βοήθησαν στην επιβίβαση ηλικιωμένων σε ιδιωτικά Ι.Χ. οχήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα