Μεγάλη Βρετανία: Ο Σαμ Μέντες στηρίζει το Θέατρο της χώρας – Στο πλευρό του και το Netflix

Μεγάλη Βρετανία: Ο Σαμ Μέντες στηρίζει το Θέατρο της χώρας – Στο πλευρό του και το Netflix
Ο Σαμ Μέντες Joel C Ryan/Invision/AP

Ταμείο για τη στήριξη του Θεάτρου του Ηνωμένου Βασιλείου φτιάχνει ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες. Στο πλευρό του Netflix, Σπίλμπεργκ και Ιανούτσι.

Ένα νέο Ταμείο για το Θέατρο στο Ηνωμένο Βασίλειο με επικεφαλής τον σκηνοθέτη της ταινίας “1917” Σαμ Μέντες δημιουργείται με τη στήριξη του Netflix και των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Αρμάντο Ιανούτσι.

Οι οργανισμοί “Θεατρική Εταιρεία Λονδίνου” και “UK Theatre” θα ιδρύσουν το Ταμείο, το οποίο θα υποστηριχθεί με 500.000 αγγλικές λίρες (623.000 δολάρια) από το Netflix.

Η πρωτοβουλία θα προσφέρει μικρές επιχορηγήσεις στους επαγγελματίες του θεάτρου που έχουν εξαντλήσει τις επιλογές, καθώς τα θέατρα παραμένουν κλειστά εδώ και τέσσερις μήνες λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Το Ταμείο έχει σχεδιαστεί ειδικά για να υποστηρίζει εκείνους που δεν είναι επιλέξιμοι για κρατική βοήθεια και δεν μπόρεσαν να εργαστούν από τότε που οι θεατρικές σκηνές έκλεισαν, από τις 16 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε μαζί με το νέο πακέτο στήριξης ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ για τον τομέα των τεχνών, που ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον υπουργό Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ.

Με επικεφαλής τον Σαμ Μέντες -ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της θεατρικής κοινότητας κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού- το Ταμείο θα προσφέρει βραχυπρόθεσμη ανακούφιση σε εκατοντάδες εργαζομένους και ελεύθερους επαγγελματίες του θεάτρου σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, και ιδίως σε εκείνους από υποεκπροσωπούμενες ομάδες, οι οποίες επηρεάζονται δυσανάλογα από την κρίση.

Ο Μέντες, σύμφωνα με το Variety, είπε: “Χιλιάδες επαγγελματίες ου θεάτρου στο Ηνωμένο Βασίλειο αγωνίζονται. Πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν να λάβουν βοήθεια από τα υπάρχοντα κυβερνητικά προγράμματα. Χρειάζονται βοήθεια τώρα.

Έχουμε δημιουργήσει ένα Ταμείο στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν οι πιο ευάλωτοι επαγγελματίες του θεάτρου. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους εργαζόμενους του θεάτρου που δεν έχουν τα βασικά, για όσους δεν μπορούν να βάλουν φαγητό στο τραπέζι ή να πληρώσουν λογαριασμούς, ή για όσους σκέφτονται να εγκαταλείψουν το επάγγελμα εντελώς”, υπογράμμισε ο σκηνοθέτης.

Ενώ το Netflix υποστήριξε στο παρελθόν ένα Ταμείο του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου για εργαζόμενους σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές του Ηνωμένου Βασιλείου, η πρωτοβουλία σηματοδοτεί ένα άνευ προηγουμένου βήμα στην αρένα του βρετανικού θεάτρου για τον γίγαντα toy streaming. Ωστόσο, δεν είναι εντελώς έκπληξη με δεδομένο ότι πολλοί Βρετανοί κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί ηθοποιοί αναδύονται από τον κόσμο του θεάτρου και συνεχίζουν να εργάζονται και στους δύο τομείς για μεγάλο χρονικό διάστημα στην καριέρα τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα