Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει σωστά ο αριθμός “112”

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει σωστά ο αριθμός “112”
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Από τον Μάιο έχουν ξεκινήσει δοκιμές και θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι να ρυθμιστούν τυχόν δυσλειτουργίες και να γίνουν οι ανάλογες προσαρμογές. Αύριο θα γίνει μία δοκιμαστική αποστολή μηνύματος από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και στην γύρω περιοχή από την Κατεχάκη που βρίσκεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται να είναι έτοιμος για να λειτουργήσει σωστά ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112».

Από τον Μάιο έχουν ξεκινήσει και γίνονται κάποιες δοκιμές μέχρι να ρυθμιστούν τυχόν δυσλειτουργίες και να γίνουν οι ανάλογες προσαρμογές και θα συνεχιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο που αναμένεται να λειτουργήσει με τις δυνατότητες γεωεντοπισμού κλήσεων και αμέσως μετά της αποστολής εξερχόμενων μηνυμάτων από την Πολιτική Προστασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αύριο θα γίνει μία δοκιμαστική αποστολή μηνύματος από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και στην γύρω περιοχή από την Κατεχάκη που βρίσκεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σήμερα, λειτουργεί απλά σαν ένα κέντρο χωρίς δυνατότητες γεωεντοπισμού που είναι το πιο σημαντικό εργαλείο για τα Σώματα Ασφαλείας και την Πολιτική Προστασία.

Εν ολίγοις μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές σε όλη την χώρα και είναι σε θέση να λειτουργήσει ομαλά ο «112», θα μπορεί για παράδειγμα κάποιος που βρίσκεται σε ανάγκη να καλεί και ακόμα και αν δεν γνωρίζει που βρίσκεται με το σύστημα γεωεντοπισμού να εντοπίζεται αυτόματα και με ακρίβεια. Μόνο που ειδικά για αυτή την λειτουργία χρειάζονται πολλές ρυθμίσεις, στο σύστημα ώστε να λειτουργεί όντως με ακρίβεια.

Επίσης όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες σε μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα μπορεί η Πολιτική Προστασία να προειδοποιεί εγκαίρως τους πολίτες και να στέλνει οδηγίες προετοιμασίας και προφύλαξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα