Μετέφερε σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνη στο στομάχι της με 48 αυτοσχέδια “αυγά”

Μετέφερε σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνη στο στομάχι της με 48 αυτοσχέδια “αυγά”
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Η γυναίκα από την Λιθουανία συνελήφθη στο αεροδρόμιο προερχόμενη από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας

Συνελήφθη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 39χρονη Λιθουανή, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, από χώρες της Λατινικής Αμερικής, εντόπισαν και συνέλαβαν την 39χρονη, η οποία αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενη από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Η συλληφθείσα μετέφερε, δια της μεθόδου της καταπόσεως, ποσότητα κοκαΐνης σε 48 αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους 345 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύλληψη και για διακίνηση κάνναβης

Σε μία άλλη περίπτωση, συνελήφθη στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 36χρονος Αλβανός, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.

Στο πλαίσιο δράσης της Δίωξης για τη σύλληψη εμπόρων – διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του ανωτέρω στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας, εντοπίστηκε ο 36χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη εντός της οικίας του να κατέχει με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 80,7 γραμμαρίων. Επίσης, εντός λεβητοστασίου της οικίας τους, κατελήφθη να κατέχει για τον ίδιο σκοπό αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 2.960 γραμμαρίων. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3.040 γραμμαρίων, ένα τσεκούρι, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα