Μητέρα 28χρονης: Σε ποια χώρα ζούμε και ζητάμε δικαίωση ως γυναίκες;

Διαβάζεται σε 3'
Γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους
Γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους INTIME NEWS

Να προσπαθήσουν να μιλήσουν οι γυναίκες πριν να είναι αργά ζήτησε η μητέρα της 28χρονης Κυριακής μετά τη γυναικοκτονία του παιδιού της.

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της Κυριακής, μετά την γυναικοκτονία της 28χρονης κόρης της που έλαβε χώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

Μιλώντας στο Star το μεσημέρι της Παρασκευής (5/4), η μητέρα της 28χρονης αδυνατεί ακόμα να πιστέψει πώς χάθηκε έτσι άδικα η κόρη της και πώς γίνεται ακόμα οι γυναίκες σήμερα στη χώρα μας να παλεύουν για τα αυτονόητα.

«Γιατί οι άνδρες να μπορούν να μας αλλάζουν σαν τα πουκάμισα να πας παρατάνε κι εμείς όταν λέμε όχι να μας βρίσκουν ή βιασμένες ή σκοτωμένες ή σφαγμένες ή χτυπημένες; Πόσες γυναίκες δικαιώθηκαν; Για πόσες έγιναν συλλήψεις των δολοφόνων, των βιαστών, των κακοποιητών; Πόσοι μείνανε μέσα στη φυλακή με ισόβια και τα ισόβια ήταν όντως ισόβια; Προσπαθούμε να ζητήσουμε τα αυτονόητα; Να έχουμε σεβασμό από ποιους; Σε ποια χώρα ζούμε; Σε ποια χώρα ζούμε και ζητάμε την δικαίωσή μας ως γυναίκες; Ως άνθρωποι;» είπε αρχικά η μητέρα της, η οποία συνέχισε περιγράφοντας όσα περνάει αυτές τις μέρες η ίδια:

«Εγώ έχω ένα παιδάκι άρρωστο είναι 14 ετών και έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν θέλω να το στεναχωρώ και κάνω κουράγιο. Με ρωτάει. Βλέπει στο ίντερνετ, βλέπει στην τηλεόραση, βλέπει εμένα, βλέπει και το σπίτι γεμάτο φωτογραφίες της αδερφής της και με ρωτάει γιατί την αγαπούσε πολύ» υπογράμμισε.

«Θα το έκανε ούτως ή άλλως, είτε στο σπίτι της, είτε στο αστυνομικό τμήμα. Οπουδήποτε… θα την έβρισκε και θα την σκότωνε» πρόσθεσε, και στη συνέχεια ξέσπασε λέγοντας:

«Το κάθαρμα δεν είχε το θάρρος ούτε να την αντικρίσει στα μάτια. Το έκανε ύπουλα, το μαχαίρωσε πισώπλατα. Η ζωή μου όλη ήταν τα παιδιά μου. Γιατί μου άδειασε την αγκαλιά μου; Γιατί του είπε “όχι” και ήθελε να φύγει από κοντά του;»

Έπειτα, αναφέρθηκε στην αστυνομικό που απευθύνθηκε η κόρη της, λέγοντας: «Αυτή η αστυνομικός που είδε την κόρη μου φοβήθηκε μην παραβιάσει κάποιο πρωτόκολλο. Βγάλε το σακάκι σου για ένα λεπτό, μην είσαι αστυνομικός εκείνη την ώρα. Σου ζήτησε βοήθεια, λέει με κυνηγάει, γίνε άνθρωπος για ένα λεπτό, δεν θα πάθαινες τίποτα, μίλησέ της, δείξε ενδιαφέρον, πες της κάτσε εδώ, πιες ένα νερό, ένα λεπτό να την καθησυχάσεις».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς τις γυναίκες λέγοντας: «Προσπαθήστε, μιλήστε, εμείς οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές. Εμείς είμαστε οι δυνατές και όχι αυτοί. Δεν έχουνε κανένα δικαίωμα να μας εκμεταλλεύονται με τον οποιοδήποτε τρόπο. Είτε αυτό είναι ότι μας παίρνουν τα λεφτά, είτε περιμένουμε τον άντρα να μας φέρει λεφτά να φάμε. Σε ποιά χώρα γίνονται αυτά, σε τριτοκοσμικές.

«Παρακαλώ όλες τις γυναίκες: Μη ζητάτε τα αυτονόητα. Είναι δικαίωμά σας, είμαστε ίσοι. Δεν μπορεί ο καθένας να βγάζει ένα μαχαίρι και να μας σκοτώνει, να μας χτυπάει, να σηκώνει το χέρι του» κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα