Νέα απαράδεκτη δήλωση του Μητροπολίτη Κοζάνης: Οι γυναίκες “να επιστρέψουν σπίτια τους”

Διαβάζεται σε 1'
Μητροπολίτη Σερβιών και Κοζάνης, Παύλος
Μητροπολίτη Σερβιών και Κοζάνης, Παύλος

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά των γυναικών προέβη ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος σε κήρυγμά του.

Πιστός στις μισογυνιστικές του αντιλήψεις ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος “ξαναχτύπησε”, αυτή τη φορά, για να δώσει λύση” στην αύξηση της βίας μεταξύ των ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, το βράδυ της Παρασκευής (19/4), ο Μητροπολίτης επιδόθηκε σε ένα ακόμα σεξιστικό παραλήρημα, όπου εκτός ότι παρομοίασε τις γυναίκες με κλώσες, τις κάλεσε “να επιστρέψουν στα σπίτια τους” και να αφοσιωθούν στην ανατροφή των παιδιών τους.

“Εάν δεν επιστρέψει η γυναίκα στο βασίλειό της που είναι το σπίτι της και να μαζέψει ως η κλώσσα τα πουλάκια της κάτω από τας πτερυγάς της, έτσι θα πορεύονται τα παιδιά να εγκληματούν το ένα στο άλλοανέφερε στο κήρυγμά του. Και συνέχισε, “Η γυναίκα είναι το ωραιότερο πλάσμα που έφτιαξε ο Θεός, το πλέον ευαίσθητο, πλημμυρισμένο από αρετές για τη μητρότητα και τη συζυγία”.

Φυσικά, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από έναν άνθρωπο, που στο παρελθόν έχει κατηγορήσει τις επιζώσες βιασμών για την κακοποίησή τους, λέγοντας ότι “φταίει το προκλητικό τους ντύσιμο”.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα