Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Μιχάλης Πικραμένος

Διαβάζεται σε 1'
Ο Μιχάλης Πικραμένος
INTIME

Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Μιχάλης Πικραμένος. Οι επιδιώξεις του για την τριετή θητεία του.

Νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) είναι πλέον ο Μιχάλης Πικραμένος, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη.

Με δήλωση του ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την επιλογή του υπογράμμισε πως “η Πολιτεία με τίμησε, δια του Υπουργικού Συμβουλίου, με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα επιδιώξω, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας μου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, να ενισχυθούν οι θεσμοί ανεξαρτησίας και λογοδοσίας των δικαστών και επίσης να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της δημοκρατίας”.

Ο Μιχάλης Πικραμένος εισήλθε στο δικαστικό δυναμικό του ΣτΕ το 1989 και είναι αντιπρόεδρος του ΣτΕ τα τελευταία έξι χρόνια, υπηρετώντας στο Β Τμήμα του δικαστηρίου. Συγχρόνως είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να παραμείνει στην προεδρία του ΣτΕ για τρία χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα