Νίκαια: Αυτοτραυματίστηκε η 57χρονη, λέει ο ιατροδικαστής

Διαβάζεται σε 2'
Το σημείο όπου εντοπίστηκε η 57χρονη στη Νίκαια
Το σημείο όπου εντοπίστηκε η 57χρονη στη Νίκαια ERTNEWS

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση τραυματισμού της 57χρονης με μαχαίρι, στη Νίκαια, καθώς η γυναίκα φέρεται να αυτοτραυματίστηκε. Αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην σύζυγός της.

Ανατροπή στην υπόθεση τραυματισμού της 57χρονης με μαχαίρι, το βράδυ της Δευτέρας (27/5), στη Νίκαια.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, επικαλούμενες τα ευρήματα του ιατροδικαστή, η γυναίκα αυτοτραυματίστηκε. Μάλιστα, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε, επίσης, ότι ο πρώην σύζυγός της δεν βρισκόταν στο σπίτι όταν καταγγέλθηκε το περιστατικό.

Κατόπιν των παραπάνω, μετά τη σύλληψή του, ο πρώην σύζυγος της 57χρονης αφέθηκε ελεύθερος.

Νίκαια: Το χρονικό της υπόθεσης

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας (27/5), η γυναίκα κάλεσε το «100» και ζήτησε βοήθεια καθώς, όπως ισχυρίστηκε, ο άντρας της της είχε καρφώσει ένα μαχαίρι στην κοιλιά, και το έκλεισε.

Το περιστατικό έγινε επί της οδού Αρτέμιδος 44 στη Νίκαια. Σύντομα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που εντόπισαν την 57χρονη γυναίκα αιμόφυρτη με τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα, έχοντας όμως τις αισθήσεις της και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που την μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, όπου και νοσηλεύεται.

Η 57χρονη έχει ελληνική υπηκοότητα και καταγωγή από το Περού. Ο 57χρονος πρώην σύζυγος, είχε διαφύγει πεζός από το σημείο και ύστερα από αναζητήσεις αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ οδηγήθηκε στην Ασφάλεια για να εξεταστεί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, υπήρχε βαρύ ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας στην οικογένεια, με τον 57χρονο να έχει συλληφθεί συνολικά έξι φορές για ενδοοικογενειακή βία και παρόλα αυτά παρέμενε και κυκλοφορούσε ελεύθερος, υποβάλλοντας συνεχώς σε τρόμο και βία την πρώην σύζυγό του.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης είχε συλληφθεί μία φορά το 2021, δύο φορές το 2022, τρεις φορές το 2024, με τελευταία φορά στις 27 Απριλίου, όπου πάλι οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος.

Κατά την τελευταία σύλληψή του πριν έναν μήνα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είχε ερωτηθεί εκ νέου το θύμα από τους αστυνομικούς για την μεταφορά της σε δομή και τοποθέτηση εφαρμογής «panic button» με αρνητική απάντηση. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα