Νίκαια: Το “κλειδί” στην υπόθεση με τον τραυματισμό της 57χρονης

Διαβάζεται σε 3'
Το σημείο όπου εντοπίστηκε η 57χρονη στη Νίκαια
Το σημείο όπου εντοπίστηκε η 57χρονη στη Νίκαια ERTNEWS

“Ανοιχτά” παραμένουν όλα τα σενάρια για την υπόθεση της 57χρονης γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε τραυματισμένη από μαχαίρι στη Νίκαια.

Εκτός κινδύνου στο Τζάνειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας (27/5) η 57χρονη γυναίκα στη Νίκαια, η οποία έφερε τραύματα με μαχαίρι.

Αρχικά έγινε λόγος για μια νέα απόπειρα γυναικοκτονίας, τα ευρήματα ωστόσο φαίνεται να ανατρέπουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη γυναίκα, προέκυψε πως μάλλον η ίδια κάρφωσε το μαχαίρι στην κοιλιά της, ενώ από μαρτυρίες προκύπτει πως ο 57χρονος πρώην σύζυγός της δεν ήταν στο σημείο, επί της οδού Αρτέμιδος 44, όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς η γυναίκα αιμόφυρτη, ύστερα από δική της κλήση στο «100» που ζητούσε βοήθεια, καθώς όπως είπε, ο άντρας της, της είχε καρφώσει ένα μαχαίρι στην κοιλιά.

Αντιθέτως, προκύπτει ότι ο 57χρονος εν διαστάσει σύζυγός της ήταν μακριά. Ενημερώθηκε η Εισαγγελέας και διέταξε υποβολή προανακριτικού υλικού χωρίς σύλληψη του 57χρονου που αφέθηκε ελεύθερος και μετά το πέρας της νοσηλείας, διέταξε ακούσιο εγκλεισμό σε ψυχιατρείο για την γυναίκα.

Η έρευνα της Ασφάλειας βεβαίως δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς ερευνώνται πολλές πτυχές αυτής της υπόθεσης, ενώ οι αστυνομικοί θα περιμένουν να πάρουν κατάθεση από την ίδια μόλις είναι σε θέση να μιλήσει, κάτι που ενδεχομένως θα ρίξει φως στην υπόθεση. Ο λόγος που δεν αποκλείεται εντελώς κανένα ενδεχόμενο ακόμη είναι ότι υπάρχει έντονο ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της γυναίκας από τον 57χρονο.

Νίκαια: Το παρελθόν του 57χρονου

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, εκείνος έχει συλληφθεί συνολικά εννιά φορές για ενδοοικογενειακή βία.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη μήνυση της παθούσας υποβλήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2019, εκτός των ορίων του αυτοφώρου για πράξεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2019.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2020 ακολούθησε νέα μήνυσή της, εκτός των ορίων του αυτοφώρου για πράξεις που έγιναν 8 ημέρες πριν.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 υπέβαλε νέα μήνυση, ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά. Μαζί του οδηγήθηκε και η παθούσα λόγω υποβολής μήνυσης από τον δράστη για «ψευδή καταμήνυση».

Στις 15 Μαΐου 2022 ακολούθησε νέα μήνυση της παθούσας. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά.

Νέα μήνυση υπεβλήθη από το θύμα στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ο δράστης αναζητήθηκε στα όρια του αυτοφώρου με αρνητικό αποτέλεσμα

Ακολούθησε μήνυση στις 19 Ιανουαρίου 2023 εκτός των ορίων του αυτοφώρου για πράξεις που έλαβαν χώρα τέσσερις ημέρες πριν. Η παθούσα δεν επιθυμούσε την μεταφορά της σε δομή ούτε την εγκατάσταση της εφαρμογής «panic button».

Έναν χρόνο μετά, στις 17 Ιανουαρίου 2024 υπέβαλε εκ νέου μήνυση εκτός των ορίων του αυτοφώρου για πράξεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου. Η παθούσα δεν επιθυμούσε την μεταφορά της σε δομή ούτε την εγκατάσταση της εφαρμογής «panic button».

Στις 23 Φεβρουαρίου 2024, το θύμα κάλεσε στην οικία της περιπολικό, προκειμένου να αναφέρει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της, πλην όμως δεν επιθυμούσε να μεταβεί στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλλει μήνυση. Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από κατάθεση του αστυνομικού που μετέβη στην οικία της παθούσας.

Έναν μήνα πριν, στις 27 Απριλίου 2024, υπεβλήθη από την ίδια μήνυση εκτός των ορίων του αυτοφώρου για πράξεις που είχαν λάβει χώρα έξι ημέρες πριν. Η παθούσα δεν επιθυμούσε την μεταφορά της σε δομή, ούτε την εγκατάσταση της εφαρμογής «panic button».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα