Νίσυρος: Πάνω από 6 παιδιά κατηγορούν για κακοποίηση τον υπάλληλο του ΥΠΠΟ

Διαβάζεται σε 2'
Νίσυρος
Νίσυρος ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ--EUROKINISSI

Μετά την καταγγελία κατά του υπαλλήλου του Μουσείου της Νισύρου για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, περισσότερα από 6 παιδιά μίλησαν και κατήγγειλαν παρόμοια περιστατικά.

Ο υπάλληλος του Μουσείου της Νισύρου, ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με περαιτέρω καταγγελίες για κακοποίηση.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, περισσότερα από έξι φαίνεται να είναι τα ανήλικα παιδιά που φέρονται να έπεσαν θύματα του 50χρονου αρχαιοφύλακα.

Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για ασέλγεια σε βάρος 10χρονου παιδιού, οι πληροφορίες θέλουν και άλλα παιδιά να κατήγγειλαν κακοποίηση.

Μάλιστα, από την Πέμπτη, έχει φθάσει στη Νίσυρο κλιμάκιο με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, που συζητά με γονείς και τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, μια εξ αυτών αφορά 15χρονο μαθητή Γυμνασίου, ο πατέρας του οποίου κατήγγειλε ανάλογο περιστατικό.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του πατέρα, όλα ξεκίνησαν, όταν ο γιος του μαζί με άλλους συμμαθητές του πήγαν στο μουσείο. Ο 50χρονος φέρεται να τους οδήγησε σε ξενώνα όπου διέμενε και τους παρουσίασε πορνογραφικό υλικό, προχωρώντας παράλληλα και σε “επεξηγήσεις”, όπως είπε ο πατέρας του 15χρονου.

Το συμβάν έγινε το 2024, όμως ο μαθητής το αποκάλυψε στον πατέρα του αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας για ασέλγεια σε βάρος του 10χρονου την προηγούμενη Δευτέρα 15 Απριλίου

Ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου, Γιάννης Κουλάκης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ανέφερε ότι ανάμεσα στα φερόμενα ως θύματα περιλαμβάνονται και  μαθητές γυμνασίου.

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε, σημειώνοντας ότι κοιτάνε την αλήθεια κατάματα και την αντιμετωπίζουν.

Εν τω μεταξύ, σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού ο 50χρονος αρχαιοφύλακας. Παράλληλα διατάχθηκε διοικητική έρευνα σε βάρος του. Η υπόθεση ερευνάται από τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα