Ο Δήμος Αθηναίων παρέτεινε τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων

Ο Δήμος Αθηναίων παρέτεινε τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων
Άστεγοι στο κέντρο της Αθήνας, σκεπασμένοι για να προστατευτούν από το κρύο Eurokinissi

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι θερμαινόμενοι χώροι στις Λέσχες Φιλίας του Αγίου Παύλου και Πανόρμου, καθώς και ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Λόγω της κακοκαιρίας και του συνεχιζόμενου ψύχους, ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει τη διάθεση θερμαινόμενων χώρων για την προστασία των αστέγων.

Συγκεκριμένα, από τις 8.00 το βράδυ σήμερα έως και αύριο 1η Ιανουαρίου, στις 8 πρωί, αλλά και από τις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας έως τις 8 το πρωί, μεθαύριο Πέμπτη, θα είναι ανοικτοί θερμαινόμενοι χώροι στις Λέσχες Φιλίας του Αγίου Παύλου και Πανόρμου, καθώς και ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Επίσης, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» θα λειτουργεί υπνωτήριο επί της οδού Αλικαρνασσού 49 στην Ακαδημία Πλάτωνος. Παράλληλα, συνεργεία καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), θα συνεχίσουν να διανέμουν σε άστεγους ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης ενώ θα ενημερώνουν και για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων. Ακόμη, σε 24ωρη βάση θα λειτουργούν και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210 5246515-16) για να δέχεται αναφορές πολιτών σχετικά με αστέγους που χρειάζονται βοήθεια καθώς και η γραμμή επικοινωνίας 1595 για τυχόν έκτακτα περιστατικά εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα