Ο ΔΣΘ για τους ανεπαρκείς δικαστές

default image

Την απομάκρυνση των ανεπαρκών δικαστών, ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), διαμηνύοντας πως εάν αυτό δεν γίνει πράξη μέχρι τον επόμενο χρόνο, θα δώσει σχετικά ονόματα στη δημοσιότητα.

“Ζητάμε από την άνοιξη του 2005 την απομάκρυνση από τις θέσεις τους ?μέσω της εθελουσίας εξόδου? όλων των δικαστών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους κι έχουμε παραδώσει ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης τα ονόματά τους”, είπε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣΘ, Δημήτρης Γαρούφας, εκφράζοντας όμως την απογοήτευσή του, διότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση.

“Το ζήτημα αντιμετωπίζεται με τις μετακινήσεις των δικαστών. Όμως υπάρχουν παραδείγματα δικαστών που κάνουν κύκλους σε διάφορες πόλεις και καταλήγουν εκεί όπου ξεκίνησαν. Πρέπει επιτέλους να φύγουν τα βαρίδια από τη Δικαιοσύνη”, υπογράμμισε ο κ. Γαρούφας.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία κάθαρσης, που ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος. Μία από τις συνέπειες της διαδικασίας αυτής είναι η επιβολή, από τους δικαστές, εξοντωτικών ποινών στους κατηγορούμενους. “Ακόμη και οι ίδιοι οι επιθεωρητές του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν επισημάνει την ιδιαίτερη αυστηρότητα που επιδεικνύουν πολλοί δικαστές”, είπε ο πρόεδρος του ΔΣΘ, ζητώντας να υπάρξει στενή συνεργασία ανάμεσα στους επιθεωρητές και τους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Κάνοντας μνεία στο Ασφαλιστικό, μετά και την προ ημερών συνάντηση όλων των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλη Μαγγίνα, ο κ. Γαρούφας παρατήρησε: “Περιμένουμε την πρόταση του υπουργού. Κοινή απόφαση των δικηγόρων είναι να μη γίνει καμία αλλαγή στις παροχές μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πειράξει το Ταμείο Πρόνοιας των δικηγόρων”. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι πρέπει να εξαλειφθεί η διάκριση μεταξύ παλιών και νέων δικηγόρων.

(ΠΗΓΗ:ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα