ΟΣΕ: “Ανακριβή όσα αναφέρονται για την ύπαρξη πλήρους τηλεδιοίκησης το 2019”

ΟΣΕ: “Ανακριβή όσα αναφέρονται για την ύπαρξη πλήρους τηλεδιοίκησης το 2019”
ΟΣΕ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Διευκρινίσεις για την λειτουργικότητα της τηλεδιοίκησης του Σταθμού της Λάρισας έδωσε ο ΟΣΕ, υποστηρίζοντας πως υπήρχαν προβλήματα από το 2015. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του.

Ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ορισμένα ζητήματα σχετικά με τη λειτουργικότητα της τηλεδιοίκησης του Σταθμού της Λάρισας, μετά το τραγικό δυστύχημα της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, εξέδωσε ο ΟΣΕ τη Δευτέρα (06/03).

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕ χαρακτηρίζει απολύτως ανακριβή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ύπαρξη πλήρους τηλεδιοίκησης το 2019, υποστηρίζοντας πως τον Ιούλιο του 2015 υποβαθμίστηκε σημαντικά και πρακτικά έπαψε να λειτουργεί, ενώ η μόνη δυνατότητα που διατηρούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης ήταν η παρακολούθηση της διαδρομής από την είσοδο της Λάρισας έως την είσοδο των Νέων Πόρων.

Στη συνέχεια, αναφέρει πως τον Ιούλιου του 2019 ο εξοπλισμός και η τηλεδιοίκηση Λάρισας βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας και καταργήθηκε.

Η ανακοίνωση καταλήγει στο ότι από τον Νοέμβριο του 2022 λειτουργούσε η σηματοδότηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα (χωρίς ενδείξεις φωτοσημάτων), με τη δυνατότητα χάραξης διαδρομής στο Σταθμό της Λάρισας με κατεύθυνση τους Νέους Πόρου και με τη δυνατότητα παρακολούθησης των συρμών σε μία απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων μετά και 3 χιλιόμετρα πριν από το Σταθμό της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΕ:

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ σχετικά με τη λειτουργικότητα της τηλεδιοίκησης του Σταθμού της Λάρισας και επειδή όσα αναφέρονται για την ύπαρξη πλήρους τηλεδιοίκησης το 2019 είναι απολύτως ανακριβή ο Οργανισμός αποσαφηνίζει τα εξής:

«Τον Ιούλιο του 2015 μετά την πυρκαγιά στην περιοχή του Λιτοχώρου, η τηλεδιοίκηση Λάρισας υποβαθμίστηκε σημαντικά και πρακτικά έπαψε να λειτουργεί ως πλήρης τηλεδιοίκηση. Η μόνη δυνατότητα που διατηρούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης ήταν η παρακολούθηση της διαδρομής από την είσοδο της Λάρισας έως την είσοδο των Νέων Πόρων. Δεν υπήρχε δυνατότητα τηλεχειρισμών για τη χάραξη διαδρομών μεταξύ των Σταθμών παρά μόνο διευθέτηση μεμονωμένων αλλαγών τροχιάς.

Μετά τη φωτιά του Ιουλίου του 2019 στην περιοχή της Ζάχαρης Λάρισας, κατεστράφησαν τα καλώδια και ο εξοπλισμός και η τηλεδιοίκηση Λάρισας βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας και καταργήθηκε.

Στα πλαίσια της αναβάθμισης που πρόσφατα ενεργοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022, λειτουργούσε και λειτουργεί η σηματοδότηση στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Λάρισα η οποία μέσω του τοπικού πίνακα χειρισμού στο Σταθμό της Λάρισας έχει τη δυνατότητα χάραξης διαδρομής στο Σταθμό της Λάρισας με κατεύθυνση τους Νέους Πόρους (χωρίς ενδείξεις φωτοσημάτων) και με τη δυνατότητα παρακολούθησης των συρμών σε μία απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων μετά και 3 χιλιόμετρα πριν από το Σταθμό της Λάρισας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα