Όταν ο Περικλής Κοροβέσης επέστρεφε νικητής στο κελί των βασανιστηρίων

Διαβάζεται σε 1'
Όταν ο Περικλής Κοροβέσης επέστρεφε νικητής στο κελί των βασανιστηρίων

Η κάμερα του NEWS 24/7 είχε ακολουθήσει τον συγγραφέα των Ανθρωποφυλάκων στο πρώην στρατόπεδο του ΕΑΤ – ΕΣΑ, πενήντα χρόνια μετά τον άγριο βασανισμό του. Τι είχε πει για τη Χούντα, τον φασισμό και όσους συμπεριφέρονται σαν πρόβατα.

Ο συγγραφέας και αγωνιστής της αριστεράς, Περικλής Κοροβέσης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 11 Απριλίου του 2020 σε ηλικία 79 ετών,  είχε παραχωρήσει το 2017 μια συγκλονιστική συνέντευξη στο NEWS 24/7 και την Ιωάννα Μπρατσιάκου.

Στην επέτειο των 50 ετών, από την επιβολή της δικτατορίας στην Ελλάδα, ο Περικλής Κοροβέσης επέστρεφε στο κελί όπου κρατήθηκε στο ΕΑΤ – ΕΣΑ, υποβαλλόμενος σε ηλεκτροσόκ και απομόνωση.

Επέστρεφε νικητής και μιλώντας στην κάμερα του NEWS 24/7, είχε περιγράψει τα όσα βίωσε, αλλά και εξηγήσει το πώς ο φασισμός τρυπώνει στην καθημερινότητά μας.

“Το σημαντικό είναι ότι στη Χούντα εγώ ήμουν ελεύθερος” μας είχε πει. “Αυτοί που λένε ότι μας χρειάζεται μια Χούντα είναι τα πρόβατα της κοινωνίας που θέλουνε ένα μαντρί για να τα σφάξουνε. Γιατί αυτό κάνει η Χούντα, σφάζει”.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη μαρτυρία του Περικλή Κοροβέση, μια αφήγηση στον ίδιο τόπο, σε άλλο χρόνο, με το φακό του NEWS 24/7. Ένα ιστορικό ντοκουμέντο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα