Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: 30 χλμ./ώρα στις κατοικημένες περιοχές

Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας: 30 χλμ./ώρα στις κατοικημένες περιοχές

Το μήνυμα της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

Κάθε δύο χρόνια πραγματοποιείται η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, με διαφορετικό μήνυμα κάθε φορά.

Φέτος, η 6η διοργάνωση του θεσμού (17-23 Μαΐου), έχει ως κεντρικό μήνυμα την καθιέρωση ως ανώτατη ταχύτητα τα 30 χλμ./ώρα στις κατοικημένες περιοχές, καθώς χαμηλότερες ταχύτητες σημαίνουν μείωση των θορύβων και καλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ όλων των χρηστών του δρόμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, η αύξηση της μέσης ταχύτητας κατά 1 χλμ./ώρα, σημαίνει αύξηση του κινδύνου σύγκρουσης κατά 3% και αύξηση της πιθανότητας σοβαρού τραυματισμού ή θανάτου κατά 4-5%.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου (CAA) και άλλους φορείς, διοργανώνουν μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, με κεντρικό αίτημα τη θέσπιση του ανώτατου ορίου ταχύτητας 30 χλμ./ώρα σε κατοικημένες περιοχές.

Χαμηλότερες ταχύτητες για την προστασία της ζωής, για τη δημόσια υγεία, για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, για το κλίμα, για την κοινωνική και φυλετική ανισότητα, για την ευζωία των παιδιών και των νέων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα