Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Μαζικό το “παρών” των φοιτητών – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αθήνα

Διαβάζεται σε 3'
Συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια για τα μη κρατικά πανεπιστήμια INTIME

Σε εξέλιξη είναι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Με νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αντιδρούν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Από τις 12 έχουν δώσει ηχηρό παρών στα Προπύλαια στην Αθήνα αλλά και στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη.

Το συλλαλητήριο στηρίζουν δάσκαλοι και καθηγητές, που εξήγγειλαν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω του συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται. Εκατοντάδες άτομα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι ξεκίνησαν πορεία προς την Βουλή.

Έχει διακοπεί κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται σταδιακά να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς η πορεία θα κατευθύνεται στη Βουλή.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων
καθηγητών στην Αθήνα, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων EUROKINISSI

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει νέες στάσεις εργασίας από τις 11:00 π.μ. για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ «στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 01/02 στις 12:00 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούνται δύο πορείες, μία με φοιτητές και άλλη με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, δασκάλων και καθηγητών στην Θεσσαλονίκη, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων EUROKINISSI

150 πανεπιστημιακές σχολές υπό κατάληψη

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων στη χώρα μας.

Οι φοιτητές, που αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις περίπου στο 1/3 των τμημάτων, δηλαδή 150 περίπου τμήματα σε σύνολο 433.

Στο μεταξύ, εξ αποστάσεως και διαδικτυακά θα διεξαχθεί η εξεταστική σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση των Πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Πανεπιστήμια Πειραιά και Δυτικής Αττικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα