Παπαρήγα: “Στείλτε μήνυμα στο δικομματισμό”

default image

"Ιδιωτικοποιημένο το ναυπηγείο δε μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη επιβίωση" είπε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

“Για να μπορέσει να υπάρχει κλάδος, να υπάρχουν ναυπηγεία στην Ελλάδα που υπηρετούν και είναι αν θέλετε βασικός κλάδος στην ανάπτυξη, αυτά πρέπει να ανήκουν στο Δημόσιο και βεβαίως το Δημόσιο έχει πρόσωπο. Το Δημόσιο κάτι εκφράζει” ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε συγκέντρωση εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και συμπλήρωσε: “Ή θα εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, ή θα εκφράζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών, των ιδιωτών. Δεν πά να’ ναι δημόσια μια επιχείρηση. Άμα η κρατική, η κυβερνητική πολιτική είναι για τους ιδιώτες, κι αυτή η δημόσια επιχείρηση θα είναι κακοτράχαλη και θα δεν αναπτύσσεται όπως πρέπει”.

“Ιδιωτικοποιημένο το ναυπηγείο δε μπορεί να έχει μακροπρόθεσμη επιβίωση”, επεσήμανε στη συνέχεια η κα Παπαρήγα και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας : “Αυτά που λέγονται. Τα έλεγε κι η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση, τα λέει και το ΠΑΣΟΚ σήμερα σαν αντιπολίτευση, ότι «ξέρεις εγώ σαν κυβέρνηση θα δίνω δουλειά στο ναυπηγείο». Έχουν περιορισμένες δυνατότητες και το ξέρουν. Και όχι γιατί δε μπορούν, αλλά γιατί δε θέλουν να μπορούν”.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ότι τα ναυπηγεία πρέπει να έχουν πελάτες και την αμυντική βιομηχανία της χώρας αλλά και να μπουν και στον υπόλοιπο εμπορικό τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στις εκλογές, λέγοντας “… όλα τα χρόνια λέμε μια σειρά πράγματα τα οποία, στο Κοινοβούλιο, ή αν θέλετε και στα όργανα του κινήματος, δε βρίσκουν την αντίστοιχη δύναμη, ακριβώς αυτές οι κουβέντες χάνονται και χάνεται το δίκιο των εργαζομένων. Τα κόμματα που κυβέρνησαν, που αγόρασαν τα Ναυπηγεία και ξελάσπωσαν τον ιδιώτη, το λειτούργησαν όπως το λειτούργησαν προσωρινά, το ανέπτυξαν και τώρα το πουλάνε για να συρρικνωθεί. Για να βγάλουν από πάνω τους τις ευθύνες. Αυτές οι πολιτικές θα βρουν τιμωρία;”

“Βεβαίως υπάρχει ο ανταγωνισμός των δύο κομμάτων – είπε στη συνέχεια – που καλλιεργεί την εντύπωση ότι υπάρχει μια κακή πολιτική, αλλά μπορεί η άλλη να είναι καλύτερη. Σας λέω καθαρά. Ξέρω τί είπε κι ο Γιώργος Παπανδρέου που ήρθε εδώ. Αυτά που είπε δεν εφαρμόζονται, εάν δε βάλεις το ναυπηγείο σε έναν δημόσιο φορέα με αναπτυξιακό προσανατολισμό υπέρ των εργαζομένων”.

Τέλος, ζήτησε από την εργατική τάξη να στείλει ένα μήνυμα σε αυτή την εκλογική μάχη και στα δύο κόμματα που “πρέπει να έχουν απώλειες”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα