Παραχαράκτες διακινούσαν από Πορτογαλία σε Ευρώπη και Ελλάδα πλαστά χαρτονομίσματα

Παραχαράκτες διακινούσαν από Πορτογαλία σε Ευρώπη και Ελλάδα πλαστά χαρτονομίσματα
Πλαστά χαρτονομίσματα (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Στην Καλαμαριά συνελήφθησαν δύο Έλληνες που είχε παραλάβει φάκελο με πλαστά χαρτονομίσματα από την Πορτογαλία μέσω "Darknet".

Στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης που διεξήχθη από την Europol την περασμένη εβδομάδα σε διάφορες χώρες και αφορούσε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παρασκευή και διάθεση πλαστών χαρτονομισμάτων, η προμήθεια των οποίων πραγματοποιούνταν από την Πορτογαλία, μέσω αγορών στο “σκοτεινό διαδίκτυο – Darknet”, συνελήφθησαν στην περιοχή της Καλαμαριάς δύο άτομα.

Η σύλληψη επετεύχθη έπειτα από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, έπειτα από την παροχή πληροφοριών της Europol, σχετικά με έρευνα που διεξάγουν οι Πορτογαλικές Αρχές.

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 39 και 52 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή παραχαραγμένων νομισμάτων από κοινού.

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φάκελος ο οποίος είχε αποσταλεί από την Πορτογαλία και περιείχε 30 χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των 50 ευρώ και δύο χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας ονομαστικής αξίας των 10 ευρώ, συνολικής αξίας 1.520 ευρώ.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως την παραγγελία την είχε κάνει ένας υπάλληλός τους και είχε δώσει την δική τους διεύθυνση, ωστόσο το συγκεκριμένο άτομο δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα, μαζί με ένα φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε από την ανωτέρω οικία απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα