Πάσχα: Μαζική η έξοδος των εκδρομέων, αδειάζει η Αττική – LIVE ΧΑΡΤΗΣ

Διαβάζεται σε 7'
Διόδια Αφιδνών
Διόδια Αφιδνών ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Γεμάτα αναχωρούν ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, που κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Στο 100% η πληρότητα. Οι top προορισμοί.

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% σε ΚΤΕΛ, αεροπλάνα και πλοία κορυφώνεται η έξοδος των Αθηναίων, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή (3/5) ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται στην Εθνική Οδό, καθώς αναχωρούν και οι τελευταίοι αδειούχοι.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αγγίζουν πληρότητα 100% για δρομολόγια σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας, Πιερρίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, και μάλιστα αυξημένη κατά 20%.

Για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένα 250 δρομολόγια, εκ των οποίων τα 50 είναι έκτακτα, και το Μεγάλο Σάββατο 180 δρομολόγια.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, καθώς ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Έξοδος εκδρομέων Πάσχα
Έξοδος εκδρομέων Πάσχα ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Κίνηση στους δρόμους

Παραμένει αυξημένη η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής η εικόνα που παρουσιάζεται είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα ενώ όσο περνάει η ώρα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση καθώς εκτονώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα.

Αυτήν την ώρα παρατηρείται ανάσχεση σχεδόν 500 μέτρων στα διόδια Ελευσίνας ενώ στη συνέχεια τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες έως τους ‘Αγιους Θεόδωρους.

Κανονικά κινούνται τα οχήματα στη λεωφόρο Αθηνών, όπου από το πρωί υπήρχαν αρκετά προβλήματα στο κομμάτι από το Χαϊδάρι έως τον Ασπρόπυργο, ενώ αισθητή βελτίωση παρουσιάζει και η εικόνα της Αττικής οδού από το κόμβο Ασπροπύργου έως την έξοδο Ελευσίνας.

Χωρίς κανένα πρόβλημα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας παρά μόνο μια μικρή ανάσχεση λίγο πριν τα διόδια Αφιδνών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 13:00 το μεσημέρι, 35.517 οχήματα πέρασαν τα διόδια προς Κόρινθο και 24.909 προς Λαμία.

Τέλος, από τις 16:00 το απόγευμα άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Κίνηση στους δρόμους της Αττικής τη Μεγάλη Παρασκεύη (3/5)
Κίνηση στους δρόμους της Αττικής τη Μεγάλη Παρασκεύη (3/5) GoogleMaps

Πτήσεις

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

Για τη Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις.

Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις) .

Λιμάνια

Αυξημένη είναι και σήμερα η κίνηση των εκδρομέων του Πάσχα από το λιμάνια της Αττικής, ενώ το λιμενικό σώμα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη διευκόλυνση τους. Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν σήμερα καλό είναι να είναι νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω κυκλοφοριακού φόρτου.

Έξοδος εκδρομέων Πάσχα
Έξοδος εκδρομέων Πάσχα ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά οχημάτων με εναλλακτικό καύσιμο στα πλοία της ακτοπλοΐας εφαρμόζεται φέτος η επικαιροποιημένη εγκύκλιος του υπουργείου Ναυτιλίας, που ορίζει ότι το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40% ενώ γι’ αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα Μ. Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο. Χθες Μ. Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά έγιναν 21 δρομολόγια ενώ ταξίδεψαν για κάποιο νησί του Αιγαίου συνολικά 27.263 επιβάτες με 4.275 οχήματα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιήθηκαν 38 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 11.314 επιβάτες με 1.433 οχήματα.

Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 11.941 επιβάτες με 2.767 οχήματα και από το λιμάνι του Λαυρίου 10 αναχωρήσεις πλοίων με 3.271 επιβάτες και 1.105 οχήματα.

Στο μεταξύ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Κρήτη ΙΙ που κατέπλευσε χθες τα μεσάνυχτα με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά από το Ηράκλειο μετά από βλάβη σε μια από τις ηλεκτρομηχανές του, θα αντικατασταθεί με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κίσσαμος». Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα στις 10 το πρωί έχουν ενημερωθεί με sms από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Οι προτιμήσεις των εκδρομέων

Top προορισμοί εσωτερικού για το φετινό Πάσχα, σύμφωνα με στοιχεία της AEGEAN, από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι:

  • Από Αθήνα, η παραδοσιακά δημοφιλής Κέρκυρα, ενώ η Ικαρία και η Σητεία αποτελούν την φετινή «έκπληξη» λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα Ιωάννινα, η Ζάκυνθος και η Κω.
  • Από Θεσσαλονίκη, φέτος ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι η Κως, η Σάμος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Ρόδος και η Λήμνος.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται και σε δημοφιλή δρομολόγια, όπως Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Ηράκλειο, Αθήνα – Ρόδος και Αθήνα – Χανιά.

Οι top προορισμοί εξωτερικού από την βάση της Αθήνας είναι Μαρακές, Λισαβόνα, Μάλαγα, Νάπολη, Παρίσι και Στοκχόλμη, ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκη στις top προτιμήσεις είναι Παρίσι, Βαρκελώνη, Ρώμη, Λάρνακα, Βερολίνο, Φρανκφούρτη.

Θεσσαλονίκη: Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στα διόδια των Μαλγάρων, από όπου πέρασαν από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 18.500 χιλιάδες αυτοκίνητα στο ρεύμα εξόδου και 11.000 στο ρεύμα εισόδου.

Αυξημένη χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Ομαλοποιημένη σε σύγκριση με τη χθεσινή μέρα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Μακεδονίας, ωστόσο και σήμερα είναι αυξημένη η προσέλευση και έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για Τρίκαλα, Κομοτηνή, Κατερίνη και Γιάννενα.

Στους δημοφιλέστερους προορισμούς που επιλέγουν όσοι ταξιδεύουν με λεωφορεία του ΚΤΕΛ είναι η Κέρκυρα, η Αθήνα, η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα.

Αυξημένη αλλά, όχι στα χθεσινά επίπεδα είναι η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Χθες τα δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη έγιναν με την προσθήκη 30 λεωφορείων, η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 150%, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. Στέφανος Τσόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα