Πάτερ Αντώνιος: “Πρώτη δικαίωση για τους εντολείς μας” δηλώνουν οι συνήγοροι των θυμάτων

Πάτερ Αντώνιος: “Πρώτη δικαίωση για τους εντολείς μας” δηλώνουν οι συνήγοροι των θυμάτων
Κιβωτός του Κόσμου Eurokinissi

Την "όσο το δυνατόν ταχύτερη διαδικαστική εξέλιξη και εκκαθάριση της συγκεκριμένης υπόθεσης" ζητούν οι δικηγόροι των θυμάτων στην υπόθεση του πατέρα Αντωνίου, μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τα θύματα στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά μία μέρα μετά την άσκηση δίωξης στον Πατέρα Αντώνιο για κακουργήματα.

Αναλυτικά

H άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του βασικού εμπλεκομένου και επτά άλλων εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου, στη βάση όλου εν γένει του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά την προκαταρκτική εξέταση αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντική εξέλιξη.

Αφενός σημαίνει ότι η Εισαγγελέας που μελέτησε τη δικογραφία έκρινε ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών εγκλημάτων εις βάρος των εντολέων μας, αξιολογώντας προφανώς ως αξιόπιστες τις καταγγελίες και καταθέσεις τους. Αφετέρου συνιστά μία πρώτη, έστω και σε πρώιμο στάδιο, δικαίωση των εντολέων μας αλλά και όλων των θυμάτων, οι οποίοι βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν, παρά τη μικρή τους ηλικία.

Αναμένουμε την διαβίβαση της δικογραφίας σε τακτικό ανακριτή ως προς τα κακουργήματα και τον ορισμό δικασίμου για τις πλημμεληματικές πράξεις.

Σεβόμενοι απολύτως τη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας, αλλά και τη δευτερογενή θυματοποίηση των εντολέων μας που έλαβε χώρα με τη δημοσιοποίηση υλικού της δικογραφίας, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση ή αναφορά. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι η όσο το δυνατόν ταχύτερη διαδικαστική εξέλιξη και εκκαθάριση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα συντείνει στον περιορισμό του τραύματος και του στιγματισμού τους.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης προς υποστήριξη της κατηγορίας

Κώστας Κοσμάτος

Κλειώ Παπαπαντολέων

Χρήστος Λαμπάκης

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα