Πατέρας Βασίλη Μάγγου στο News 24/7: “Ορίσαμε πραγματογνώμονα για τη νεκροψία”

Πατέρας Βασίλη Μάγγου στο News 24/7: “Ορίσαμε πραγματογνώμονα για τη νεκροψία”

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του News 24/7 η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου κατέθεσε αίτημα για δικό της πραγματογνώμονα, ωστόσο έλαβε ως απάντηση ότι πρέπει να το εγκρίνει και ο εισαγγελέας. Τελικά το αίτημα έγινε δεκτό.

Η οικογένεια του 27χρονου Βασίλη Μάγγου, ζήτησε, στην διαδικασία της νεκροψίας που θα γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, να παρευρίσκεται και πραγματογνώμονας που έχει οριστεί από την ίδια, μαζί με τον ιατροδικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης, το αίτημα κατατέθηκε από την οικογένεια στην Ασφάλεια Βόλου, ώστε να διαβιβαστεί στη Θεσσαλονίκη. Όμως, όπως λέει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλώντας στο News 24/7, έλαβε ως απάντηση πως θα πρέπει να δοθεί έγκριση εισαγγελέα για κάτι τέτοιο.

«Καταθέσαμε το αίτημα μαζί με τον δικηγόρο μου, ωστόσο μας είπαν πως πρέπει να έχουμε την έγκριση του εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας αυτή τη στιγμή δεν είναι στο γραφείο του και δεν μπορούμε να τον βρούμε.

Είμαστε σε μια κινητοποίηση. Όπως μου είπε ο δικηγόρος μου, δεν καταλαβαίνει γιατί έχει ζητηθεί η έγκριση εισαγγελέα, καθώς δεν το προβλέπει ο νόμος. Ουσιαστικά η αίτηση από την οικογένεια, είναι απλώς γνωστοποίηση πως θα παρίσταται πραγματογνώμονας που ορίσαμε. Ελπίζω πως δεν θα κάνουν την ιατροδικαστική εξέταση πριν βρούμε τον εισαγγελέα και θα περιμένουν στην Θεσσαλονίκη, όπως έχουμε ζητήσει από τον ιατροδικαστή που βρίσκεται εκεί. Θεωρούμε πως έχουμε δικαίωμα ως οικογένεια να ορίσουμε έναν δικό μας σύμβουλο στην εξέταση».

Αργότερα το πρωί, τελικά το αίτημα έγινε δεκτό, καθώς όπως ενημέρωσε ο πατέρας του Β. Μάγγου: «Τελικά πράγματι μας επιβεβαίωσαν πως ο νόμος είναι ξεκάθαρος και έχουμε κάθε δικαίωμα να είναι παρών στη διαδικασία και ο πραγματογνώμονας που ορίσαμε. Το αίτημα εγκρίθηκε».

Τέλος, τόνισε στο News 24/7: «Δεν καταλαβαίνω τι θέλουν και γιατί αυτή η βιασύνη. Σε τελευταία ανάλυση για εμάς δεν έχουν ουσία οι συνθήκες θανάτου του γιου μας. Το γεγονός ότι τον σπάσανε στον ξύλο, είναι μια αιτία που μπορεί να μην συνδέεται άμεσα με τον θάνατο του γιου μου, ωστόσο σίγουρα συνδέεται έμμεσα, καθώς από εκείνη την ημέρα το παιδί έπεσε πολύ ψυχολογικά. Καμία ιατροδικαστική εξέταση φυσικά δεν θα μπορέσει να αποδείξει κάτι τέτοιο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα