Πάτρα: Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα – Διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα – Διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Τα μέλη της σπείρας κινούνταν πάντα με κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία ενίοτε τα χρησιμοποιούσαν για να παραβιάζουν κυρίως καταστήματα.

Πολυμελή σπείρα που διέπραττε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές σε επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς και σπίτια, δρώντας σε περιοχές της Αιγιαλείας και της Πάτρας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, συλλαμβάνοντας συνολικά 13 άνδρες, ηλικίας από 16 έως 41 ετών. Παράλληλα, αναζητούνται για τις ίδιες υποθέσεις ακόμη τρεις άνδρες, ηλικίας από 19 έως 33 ετών.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει κατά ομάδες των έξι ατόμων επτά ληστείες σε φαρμακείο, πρατήρια υγρών καυσίμων, κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και εναντίον τριών πεζών, 31 διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων, πέντε διαρρήξεις σε σπίτια, τρεις διαρρήξεις στον ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου, στο δημαρχείο Αιγίου και στον ΕΦΚΑ Αιγίου, 19 κλοπές οχημάτων κ.ά. Από την δράση τους, που είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2017, τα μέλη σπείρας είχαν αποκομίσει περίπου 315.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις που έκανε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης, τόνισε ότι «και αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας όλων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας» και συνεχάρη όλους τους αστυνομικούς, «για τη σημαντική συνδρομή τους στις έρευνες και στις συλλήψεις των δραστών».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ταξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στην εξάρθρωση της σπείρας σημειώνοντας ότι «η αποδόμησή της είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και διακριβώθηκε η σύνθεση και ο τρόπος δράσης των μελών της».

Σχετικά με τη δράση της σπείρας, ο διευθυντής της Ασφάλειας Πατρών, αστυνομικός διευθυντής Ανδρέας Τσαπικούνης, είπε ότι τα μέλη της κινούνταν πάντα με κλεμμένα αυτοκίνητα, τα οποία ενίοτε τα χρησιμοποιούσαν για να παραβιάζουν κυρίως καταστήματα.

Επίσης, είχαν στοχοποιήσει επιχειρήσεις ή δημόσιους οργανισμούς που διέθεταν χρηματοκιβώτια, τα οποία συνήθως τα μετέφεραν σε ασφαλές για αυτούς σημεία, προκειμένου να τα διαρρήξουν.

Στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης που λάμβαναν τα μέλη της σπείρας για να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, απέφευγαν να έχουν μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα