Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας – Ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες και εγκλωβισμένοι

Πάτρα: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας – Ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες και εγκλωβισμένοι
Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS

Συναγερμός στην Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ μετά από κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα. Ένας νεκρός, οκτώ τραυματίες και εγκλωβισμένοι. Η γέφυρα παρουσίαζε βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Σοκαριστικές εικόνες.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδονται από πτώση τμήματος γέφυρας στην Πάτρα, στην Περιμετρική Οδό, το μεσημέρι της Κυριακής (23/7).

Από την κατάρρευση τραυματίστηκαν άτομα που βρισκόντουσαν κάτω από τη γέφυρα, ένας εκ των οποίων πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Οκτώ είναι, δε, οι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία του Αγίου Ανδρέα και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS

Τραγωδία με πτώση γέφυρας στην Πάτρα INTIME NEWS

thebest.gr

Την ίδια στιγμή, κάτω από την τεράστια πλάκα της γέφυρας που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, υπάρχουν εγκλωβισμένοι με τις αρχές να διεξάγουν μεγάλη επιχείρηση.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ έδωσε εντολή να μπει στην εφημερία, πλην του “Αγίου Ανδρέα” και το νοσοκομείο του Ρίου, για τη μεταφορά των τραυματιών. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Πάτρα thebest.gr

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

thebest.gr

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και δυνάμεις του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης και συγγενείς των εργαζομένων που τους αναζητούν.

thebest.gr

Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας στην Πάτρα dete.gr

Προβλήματα στατικής επάρκειας

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635).

Ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στην ΕΡΤ επιβεβαιώνοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε σοβαρά προβλήματα στατικότητας, κάτι που ήταν γνωστό.

«Η γέφυρα αυτή αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και 15 χρόνια. Υπήρχε διαδικασία κατεδάφισης της γέφυρας και κάπου εκεί στη διαδικασία κατεδάφισης έγινε και το θλιβερό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Μιλώντας για την κατάσταση των γεφυρών στη χώρα τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες στον ΟΑΣΠ για να τεθούν οι προδιαγραφές αντισεισμικού ελέγχου των γεφυρών προκειμένου να είναι ασφαλείς. «Μαζί με το τεχνικό επιμελητήριο γίνεται μια προσπάθεια να ελέγξουμε όλες τις γέφυρες» ανέφερε, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη γέφυρα στην Περιμετρική Οδό της Πάτρας, στην περιοχή Χάρανδρο, ήταν μια ειδική περίπτωση.


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα