Πειραιάς: Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε χώρο στάθμευσης – Πυροβολισμοί πριν ένα μήνα

Διαβάζεται σε 2'
Πειραιάς: Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε χώρο στάθμευσης – Πυροβολισμοί πριν ένα μήνα
***** ÐÑÏÓÏ×Ç - ÓÇÌÅÉÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÇ **** ** Ç öùôïãñáößá Ý÷åé ëçöèåß ÷ùñßò ôç ñçôÞ Üäåéá ôùí åéêïíéæüìåíùí. Ç äçìïóßåõóç ôùí ÷áñáêôçñéóôéêþí ôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ìå åõèýíç ôïõ ÷ñÞóôç **

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/3) σε χώρο στάθμευσης. Μεγάλες υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε χώρο στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων συγκλόνισε τα ξημερώματα (8/3) τον Πειραιά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 3 τα ξημερώματα επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση και στους γύρω δρόμους.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας και ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας αλλά και να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στους δράστες.

Σημειώνεται ότι κοντά στο συγκεκριμένο βενζινάδικο είχαν σημειωθεί περιστατικό με πυροβολισμούς πριν από περίπου ένα μήνα.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έστειλε δυνάμεις στο σημείο.

Κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πώς έζησε το περιστατικό. Ο κ. Γιώργος, που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν γύρω στις 03: 20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο μήπως έγινε κάτι με αυτό. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω[…] Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα[…]».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα