Πέθανε η δημοσιογράφος Χριστίνα Πιτουρά
Διαβάζεται σε 2'
Τη θλίψη της για την απώλεια της δημοσιογράφου Χριστίνας Πιτουρά εκφράζει η ΕΣΗΕΑ. Η δημοσιογράφος, που υπηρέτησε επί δεκαετίες τον έντυπο Τύπο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.
- 07 Αυγούστου 2026 17:09
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε με ιδιαίτερη θλίψη τον θάνατο της δημοσιογράφου Χριστίνας Πιτουρά, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, η Χριστίνα Πιτουρά γεννήθηκε το 1962 στο Άργος. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών της σπουδών παρακολούθησε μαθήματα δημοσιογραφίας σε ιδιωτική σχολή και ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία τον Ιανουάριο του 1984 στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», αρχικά στο ελεύθερο ρεπορτάζ και στη συνέχεια ως συντάκτρια των υπουργείων Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων και Δικαιοσύνης.
Το 1986 εργάστηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατικός Λόγος», ενώ έναν χρόνο αργότερα εντάχθηκε στον «Ελεύθερο Τύπο», όπου υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως συντονίστρια του ελεύθερου ρεπορτάζ και των ανταποκριτών.
Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η Χριστίνα Πιτουρά αφιέρωσε ολόκληρη την επαγγελματική της διαδρομή στον έντυπο Τύπο, διακρινόμενη για τις δημοσιογραφικές της έρευνες και τις αποστολές που ανέλαβε.
«Εργάστηκε με αίσθημα ευθύνης, επέδειξε απαράμιλλο ζήλο στην εργασία της και χαρακτηρίστηκε από το ήθος και τη συναδελφική της συμπεριφορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη και στα παιδιά τους, Παναγιώτη και Μαριαλένα.
Η κηδεία της Χριστίνας Πιτουρά θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.