Πετράλωνα: Γιατί ανοίγει νέα έρευνα για καταγγελίες βιασμών παιδιών από τον πατέρα τους

Πετράλωνα: Γιατί ανοίγει νέα έρευνα για καταγγελίες βιασμών παιδιών από τον πατέρα τους
Θύμα κακοποίησης istock

Σε νέα μήνυση στην Εισαγγελία αυτή την φορά σε βάρος της μάνας τους για συνέργεια και συγκάλυψη της υπόθεσης προχώρησαν το αγόρι μαζί με την αδελφή του.

Νέος κύκλος έρευνας αναμένεται για τις νέες καταγγελίες δύο νεαρών παιδιών ενός 20χρονου σήμερα αγοριού και της αδελφής του για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν όταν ήταν μικρά παιδιά από το πατέρα τους.

Όλα ξεκίνησαν το 2018 όσο ήταν ανήλικο ακόμη το αγόρι της οικογένειας, όπου είχε προβεί στην πρώτη μήνυση σε βάρος του πατέρα του συνοδεία του δασκάλου του, στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, για γεγονότα που έλεγε ότι έλαβαν χώρα πριν 10 χρόνια.

Γιατί τα κακοποιημένα παιδιά στην Ελλάδα μένουν απροστάτευτα;

Συγκεκριμένα, ισχυριζόταν ότι είχε πέσει θύμα κατά συρροή βιασμού από τον πατέρα του που στη συνέχεια τον έδινε και σε άλλους άντρες για να τον βιάσουν, στο σπίτι του στα Πετράλωνα.

Από την τότε προκαταρκτική έρευνα όμως δεν προέκυψαν στοιχεία υπέρ των ισχυρισμών του αγοριού. Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη δεν έδειξε κάτι, η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη φαίνεται επίσης να μην βοήθησε και έτσι η υπόθεση σε δικαστικό πλέον επίπεδο δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσει και δεν αποδόθηκαν κατηγορίες σε κανέναν.

Πρόσφατα, το αγόρι και η αδελφή του, συνοδεία και πάλι του ίδιου εκπαιδευτικού, πήγαν στην Εισαγγελία και κατέθεσαν νέα μήνυση, αυτή την φορά σε βάρος της μητέρας τους για συνέργεια και συγκάλυψη των όσων καταγγέλλουν για τον πατέρα τους.

Πλέον αναμένεται από την Εισαγγελία ενδεχομένως να συσχετιστούν οι δύο μηνύσεις στην ίδια δικογραφία και να διαταχθεί εκ νέου προκαταρκτική διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και με την διενέργεια νέων εκθέσεων από πραγματογνώμονες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα