Πήλιο: Νεκρή τουρίστρια από πυροβολισμό – Το “τυφλό” τραύμα και τα σενάρια

Πήλιο: Νεκρή τουρίστρια από πυροβολισμό – Το “τυφλό” τραύμα και τα σενάρια
Χωριό στο Πήλιο (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Μία 59χρονη γυναίκα εντοπίστηκε αναίσθητη από τον σύζυγό της στην αυλή της εξοχικής κατοικίας που μίσθωναν επί σειρά ετών. Κατά την νεκροψία-νεκροτομή εντοπίστηκε "τυφλό" τραύμα στην πλάτη από σφαίρα μικρού διαμετρήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα νέο θρίλερ με το θάνατο μίας Γερμανίδας τουρίστριας 59 ετών στην εξοχική κατοικία που μίσθωνε με την οικογένειά της και επισκέπτονταν επί σειρά ετών τα καλοκαίρια, στην Μηλίνα του Νότιου Πηλίου Μαγνησίας.

Την άτυχη Sabine Bubel εντόπισε αναίσθητη ο 62χρονος ομοεθνής της σύζυγός της περίπου στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουλίου, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και την είδε πεσμένη σε ένα ανηφορικό δρομάκι της αυλής της εξοχικής κατοικίας που διέμεναν.

Στο σημείο κλήθηκε και μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με συνοδό γιατρό από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής Πηλίου, όπου διαπίστωσε απλά τον θάνατό της και παραγγέλθηκε από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Εκ πρώτης όψεως το θύμα δεν έφερε κάποιο εμφανές τραύμα παρά μόνο έβγαζε αίμα από το στόμα.

Το πρωί του Σαββάτου 26 Ιουλίου που διενεργήθηκε η νεκροτομή, ενημερώθηκαν οι Αρχές πως επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, καθώς η ιατροδικαστής εντόπισε “τυφλό” μικρό τραύμα πύλης εισόδου που δεν ήταν εμφανές, από σφαίρα μικρού διαμετρήματος (πιθανόν 22 mm) στην πλάτη και συγκεκριμένα όπως αναφέρει η έκθεση της ιατροδικαστού:

“Στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φορά από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9-10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο-τρίτο μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου”.

Σημειώνεται ότι το φόρεμα του θύματος έφερε επίσης μία πολύ μικρή τρύπα στο σημείο της πύλης εισόδου της βολίδας.

Αμέσως οι τοπικές Αρχές ανέθεσαν την διερεύνηση της υπόθεσης στην Ασφάλεια Βόλου, που μόλις έγιναν γνωστά αυτά τα στοιχεία προχώρησε στην κλήση για κατάθεση του συζύγου και έχει λάβει καταθέσεις και από γείτονες.

Οι κόρες της οικογένειας δεν είχαν κατέβει μαζί τους για διακοπές και μόλις ενημερώθηκαν για το τραγικό συμβάν αμέσως ήρθαν και εκείνες και βρίσκονται στην περιοχή.

Μόνος μάρτυρας ο σύζυγος

Καθώς η εξοχική κατοικία βρίσκεται σε επικλινές έδαφος, σε πλαγιά πάνω από την παραλία και από κάτω υπάρχουν και άλλα σπίτια και η φορά της σφαίρας που έπληξε την άτυχη Sabine, δείχνει πως ήταν σε χαμηλότερο σημείο η πυροδότησή της από το σημείο που στεκόταν το θύμα, εξετάζονται όλες οι πιθανότητες, από την σκοπούμενη ενέργεια έως την πιθανότητα να τραυματίστηκε θανάσιμα από άσκοπο πυροβολισμό ή ακόμα και από κυνηγό.

Σε κάθε περίπτωση, ο μόνος μάρτυρας είναι ο ίδιος ο σύζυγος και γι’ αυτό οι Αρχές συνεχίζουν να τον εξετάζουν όπως και περιοίκους, εκτιμούν όμως πως τα στοιχεία απομακρύνουν τις υποψίες από τον σύζυγο.

Έχουν γίνει κατ’ οίκον έρευνες σε όλα τα σπίτια κάτω από την εν λόγω εξοχική κατοικία για την τυχόν ανεύρεση του όπλου του εγκλήματος με αρνητικά όμως έως τώρα αποτελέσματα, όπως επίσης ερευνήθηκαν ακόμη και οι βάρκες με εξίσου αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις έως τώρα έρευνές τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου, έχουν καταλήξει πως επρόκειτο για ένα πολύ αγαπημένο και φιλήσυχο ζευγάρι που δεν είχε διαφορές, ωστόσο όλα παραμένουν ανοιχτά μέχρι να βρεθούν τα στοιχεία εκείνα που θα οδηγήσουν στον δράστη που σκοπίμως ή μη στέρησε την ζωή της άτυχης γυναίκας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα