Πισπιρίγκου: “Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας” – Τα πρώτα λόγια στην απολογία της

Διαβάζεται σε 2'
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου SOOC

Το δικαίωμά της στη μητρότητα πρόταξε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην αρχή της απολογίας της για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της. Τι είπε για τα πρώτα χρόνια της ζωής της Τζωρτζίνας

Σε μία απολογία γεμάτη συναισθηματικές φορτίσεις χωρίς ακόμη να μπει στην ουσία της υπόθεσης, προχωρά η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε για ένα χαρισματικό παιδί, κοινωνικό περιγράφοντας τα πρώτα χρόνια της ζωής της.

«Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω. Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και τρίχα από τη κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας … δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η τζωρτζινα μου» ήταν τα πρώτα της λόγια.

Η πρόεδρος όταν τη ρώτησε η κατηγορούμενη πως να ξεκινήσει, είπε: «Θέλω να ακούσω τη δίκη σας αλήθεια. Από εκεί που θέλετε εσείς να ξεκινήσετε σε σχέση με την κατηγορία. Οτιδήποτε. Απ’όπου θέλετε να ξεκινήσετε».

Αναφορικά με τη Τζωρτζίνα, η κατηγορούμενη είπε: «Γεννήθηκε 31 10 13. Η εγκυμοσύνη ήταν ομαλή. Γεννήθηκε με καισαρική τομή γιατί υπήρξε κάποια επιπλοκή τις τελευταίες ώρες. Βγήκε εκτάκτως το απόγευμα στις 7:20.

Η Τζωρτζινα όταν την πήρα ήμουν η τελευταία που την είδα γιατί ήμουν σε μέθη. Ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, με κοιτούσε με τόση αγάπη πως να σας το εξηγήσω. Ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Με αυτά τα ματάκια όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη τη μέρα της υποσχέθηκα και της ορκίστηκα θα είμαι πάντα δίπλα της, θα είναι εκεί για εκείνη.

Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσανε τότε στο σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζινα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι Μετασλούδα από την πεταλούδα».

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο,  ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε πως πρόκειται να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα