Ποινές φυλάκισης για ιδιοκτήτες ιδιωτικού σχολείου που φέσωσαν τους πάντες

Διαβάζεται σε 1'
Τάξη σχολείου
Τάξη σχολείου eurokinissi

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλλε τη μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί για πλημμέλημα στη χώρα.

Η απόφαση που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα και ως ιστορική.

Και είναι προφανώς τέτοια αφού ιδιοκτήτριες ιδιωτικού σχολείου, που δεν βρίσκεται πια εν λειτουργία, καταδικάστηκαν σε πολύχρονες ποινές φυλάκισης για μη καταβολή δεδουλευμένων και μη καταβολή αποζημιώσεων σε εργαζόμενους (εκπαιδευτικούς και άλλους).

Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τις ιδιοκτήτριες των σχολών Ζηρίδη έπεσε βαρύς. Η ποινή για την κάθε μία είναι τυπικά 22,5 χρόνια από τα οποία θα εκτίσουν (εφόσον δεν αλλάξει κάτι στη διαδικασία της έφεσης) τα 8. Είναι η πιο βαριά ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε πλημμέλημα.

Το πιο σημαντικό; Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι στις οφειλές προς τους εργαζόμενους συμπεριλαμβάνονται τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα που η εταιρία δεν κατέβαλλε ολόκληρα στα τελευταία χρόνια της λειτουργίας της.

Η απόφαση δημιουργεί πολύ σημαντικό δεδικασμένο για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι, κατά καιρούς, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα με την καταβολή των δεδουλευμένων τους σε μερίδα ιδιωτικών σχολείων της χώρας.

Η δίκη στο εφετείο τέλος αναμένεται να εκδικαστεί μέσα στο τρέχον έτος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα